2016.3: completely empty workspace

After updating to 2016.3, the workspace is completely empty. Tried rebooting. Closing projects, reopening, different projects, always gray background, nothing else. Console says:

2016-11-15 17:45:44,949 WindowServer[204]: disable_update_timeout: UI updates were forcibly disabled by application "WebStorm" for over 1.00 seconds. Server has re-enabled them.
2016-11-15 17:50:00,995 webstorm[750]: allVms required 1.8*,1.8+
2016-11-15 17:50:00,997 webstorm[750]: fullFileName is: /Applications/WebStorm.app/Contents/bin/webstorm.vmoptions
2016-11-15 17:50:00,998 webstorm[750]: fullFileName exists: /Applications/WebStorm.app/Contents/bin/webstorm.vmoptions
2016-11-15 17:50:00,998 webstorm[750]: Value of WEBSTORM_VM_OPTIONS is (null)
2016-11-15 17:50:00,998 webstorm[750]: Processing VMOptions file at /Applications/WebStorm.app/Contents/bin/webstorm.vmoptions
2016-11-15 17:50:00,998 webstorm[750]: Done

I'll just reinstalled 2016.2.4, which works. But I thought I should let you know.

 

12 comments

Try re-installing 2016.3  from scratch - does the problem persist?

0

Nope. Downloaded the full 2016.3 and copied it over to applications, same problem. Completely empty. This is how it looks:

https://ursecta.com/files/jetbrains/WebStormScreenSnapz002.png

BTW, iMac, OSX 10.11.6

0

Please remove it completely, including settings, plugins and logs ( ~/Library/Preferences/WebStorm2016.3, ~/Library/Caches/WebStorm2016.3, ~/Library/Application Support/WebStorm2016.3 and ~/Library/Logs/WebStorm2016.3 folders) and download a fresh build - does the problem persist?

0

Initially, it remained blank. I then created a new blank project in the same window, then back to an existing project in the same window, and now it came up normally. Seems like it's working now.

Thx!

0

I was too quick in responding. Most of the content shows up, but tab "1. Project" refuses to show. The other tabs (Structure and Favorites) sometimes show up when clicked, sometimes refuse to show up. Can take a number of clicks back and forth to react.

0

Does it show up in a new blank project? Also, does choosing  View | Tool windows | Project help?

0

No, that didn't help. It's even weirder than I thought, so I made a movie of it in action. First, suddenly the chat app came up just fine, but as I go on to create a new project and then switch to other projects, you'll see that the tabs at the left start misbehaving, sometimes the window is completely empty, and even menus start missing. At one point the entire menu system is disabled.

When I go back to 2016.2.4, everything is normal again, every time.

The movie:

https://vimeo.com/191938037/ccf334956e

0

I should add, that if I create a new project in a new window (instead of "this window"), it behaves the same way.

0

I posted the idea.log file as support request 807965 just now.

0

Yes, that does indeed solve the problem. Thanks!

(I see someone else noted in the comments to that plugin that it isn't compatible with 2016.3, but without saying why. So this is why.)

0

Please sign in to leave a comment.