Error at each startup causes slow loading

At each startup of RubyMine, I get the error below.

I think this error causes a very slow startup. What do I need to do to prevent the error. I'm a Ruby beginner.

--------------------------------------------------------------

10:50:16 Failed to load remote gems

         (Gem::RemoteFetcher::FetchError)
         Errno::ETIMEDOUT: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. - connect(2) (http://rubygems.org/specs.4.8.gz)
         Please check proxy settings and gem urls
10:50:58 Failed to load remote gems http://gems.github.com
         (Gem::RemoteFetcher::FetchError)
         Errno::ETIMEDOUT: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond. - connect(2) (http://rubygems.org/specs.4.8.gz)
         Please check proxy settings and gem urls

7 comments
Comment actions Permalink

Hi,

on startup RM check list of available gems with a command similar to "gem list --remote --all --prerelease"
Perhaps you should check how the command works if you run it in a command line.
Let me know if it works fine in command line, if it is not then you need to fix this.

Hope this helps, Oleg.

0
Comment actions Permalink

Thank for your response.

>>  Perhaps you should check how the command works if you run it in a command line.

In a command line, the command runs to completion without error, as follows:

------------------------------------------------------------------------------------

...
...

zzsharedlib (0.0.7, 0.0.6, 0.0.5, 0.0.4)
zzutil (0.0.4)
zzzzzz (0.0.3, 0.0.2, 0.0.1)

C:\>

0
Comment actions Permalink

Could you please provide RM's log (Help|Reveal Log...)

Thanks, Oleg.

0
Comment actions Permalink

>>  Could you please provide RM's log (Help|Reveal Log...)

I have attached the log as requested.



Attachment(s):
idea.log.zip
0
Comment actions Permalink

I do not see the timeout problem in the log :(
Do you still have it?  Where do you see it?

Regards, Oleg.

0
Comment actions Permalink

>>  I do not see the timeout problem in the log

I found the following two messages in the log. These messages occur just before the messages that I posted in my original post:

----------------------------------------------------------------------------

2012-12-15 10:46:55,564 [  73717]   INFO - ateSettings.impl.UpdateChecker - Connection timed out: connect
...
...
2012-12-15 10:49:56,922 [  33359]   INFO - ateSettings.impl.UpdateChecker - Connection timed out: connect

----------------------------------------------------------------------------

When I launched RM today, the entire process took 12 seconds, including the loading of the previous small (2K) project.

Two more restarts produced the same fast load. It's difficult to complain about 12 seconds  :)

>>  Where do you see it?

The original messages were at top right, just below the "Help improve the JetBrains RubyMine..."  message.

I think my problems might have been related to the fact that I was forced to use a local library hotspot until I got my new internet connection. The new connection has not produced any timeout errors.

I think we should close this topic. Many thanks for your help.
0
Comment actions Permalink

I'm happy to hear that the problem has been resolved (ruby does need internet connection ;)).

Regards, Oleg.

0

Please sign in to leave a comment.