Problems after upgrading rake

I upgraded to rake 0.9.2 and now when I try and reload the tasks I get:

[rake --tasks] rake aborted!
uninitialized constant Rake::DSL
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/rake-0.9.2/lib/rake/tasklib.rb:8:in `<class:TaskLib>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/rake-0.9.2/lib/rake/tasklib.rb:6:in `<module:Rake>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/rake-0.9.2/lib/rake/tasklib.rb:3:in `<top (required)>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/rake-0.9.2/lib/rake/rdoctask.rb:20:in `<top (required)>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/tasks/documentation.rake:1:in `<top (required)>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/tasks.rb:15:in `block in <top (required)>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/tasks.rb:6:in `each'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/tasks.rb:6:in `<top (required)>'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/application.rb:214:in `initialize_tasks'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/application.rb:139:in `load_tasks'
/home/mark/.rvm/gems/ruby-1.9.2-p180@angels/gems/railties-3.0.7/lib/rails/application.rb:77:in `method_missing'
/home/mark/RubymineProjects/angels/Rakefile:7:in `<top (required)>'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2373:in `load'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2373:in `raw_load_rakefile'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2007:in `block in load_rakefile'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2058:in `standard_exception_handling'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2006:in `load_rakefile'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:1991:in `run'
/home/mark/.rvm/rubies/ruby-1.9.2-p180/bin/rake:35:in `<main>'



Can anyone suggest a workaround?
1 comment
Comment actions Permalink

It's not a RM issue, I also had a problem with rake 0.9. It was supposed to be fixed in 0.9.2 but it seems that it's not yet. For now, I just removed 0.9x and stayed with 0.8.7 but you can check this link if you want to digg it further:
http://stackoverflow.com/questions/6268518/uninitialized-constant-rakedsl-in-ruby-gem

0

Please sign in to leave a comment.