Can't debug RubyMine 2.5 EAP (314) Snow Leopard 10.6.3 rvm and debug gems installed

Hi!

I seem to be unable to get the debugger to work with rubyMine EAP.

I am using rvm and a freshly installed 1.9.2-head version of ruby. rails version is 3.0beta3.

the first breakpoint is hit, but i can't access the variables, it just outputs "collecting data". After that the server freezes and I have to kill ruby with the activity monitor.

Little Snitch is installed, but it does not seem to block rubymine from accessing localhost. any suggestions? I thought this was a problem with the last version of 2.5 but the issues the same with the new version as well.

Has anybody managed to get the debugger working with rvm, 10.6.3 and 2.5 EAP?

Best Regards,
Michael

my gems:


abstract (1.0.0)
actionmailer (3.0.0.beta3)
actionpack (3.0.0.beta3)
activemodel (3.0.0.beta3)
activerecord (3.0.0.beta3)
activeresource (3.0.0.beta3)
activesupport (3.0.0.beta3)
archive-tar-minitar (0.5.2)
arel (0.3.3)
builder (2.1.2)
bundler (0.9.25)
columnize (0.3.1)
erubis (2.6.5)
i18n (0.4.0.beta1, 0.3.7)
linecache19 (0.5.11)
mail (2.2.1)
memcache-client (1.8.3)
mime-types (1.16)
polyglot (0.3.1)
rack (1.1.0)
rack-mount (0.6.3)
rack-test (0.5.4)
rails (3.0.0.beta3)
railties (3.0.0.beta3)
rake (0.8.7)
rdoc (2.5.8)
ruby-debug-base19 (0.11.23)
ruby-debug-ide19 (0.4.12)
ruby_core_source (0.1.4)
sqlite3-ruby (1.3.0.beta.2, 1.2.5)
text-format (1.0.0)
text-hyphen (1.0.0)
thor (0.13.6)
treetop (1.4.8)
tzinfo (0.3.22)



3 comments
Comment actions Permalink

We have similar report with JRuby 1.5 http://youtrack.jetbrains.net/issue/RUBY-6044, I think you can watch that issue to be fixed and to verify if it works for you.

0
Comment actions Permalink

Hi Michael,

We are going to publish next EAP version in a couple of days which will contain this fix.

Best regards,
Oleg

0
Comment actions Permalink

unfortunately this is still an issue for me with the new eap. am i missing something to get this to work?

best regards,
Mike

0

Please sign in to leave a comment.