No plugin deployed on plugin module run

Hello,
IDEA starts ok, but my plugin not deployed and even initialization not invoked. I think something wrong with descriptors but have no idea what exactly.

So I have couple of questions:
1) is plugin module approach still working??
2) how to deploy user plugin if inject it as new module into IDEA CE codebase (master for now, but previously it was earlier version)??
3) is plugin.xml still valid way to describe plugins???

Thanks,
Dmitry

7 comments
Comment actions Permalink

1) is plugin module approach still working??


I'm not sure what you mean, but I would say yes.

2) how to deploy user plugin if inject it as new module into IDEA CE codebase (master for now, but previously it was earlier version)??

Also here I'm not sure what you are trying to do.
Why don't you simple create a new Idea project with a Plugin module?
Why do you try to inject something somewhere?
And what and how and where and why do you try to?

3) is plugin.xml still valid way to describe plugins???

Sure

PS: Did you know more questionmarks don't make the question more enquiring?

0
Comment actions Permalink

Hi,
Tried my old(3-5 years) project with plugin module and it didn't work.
Found on jetbrains.org (http://www.jetbrains.org/display/IJOS/Writing+Plug-ins) that no more Plugin SDK and tried to add my plugin as module into idea codebase.

In both cases IDEA starts but without my plugin. That's why I'm confused a bit.

Thanks

0
Comment actions Permalink

Hello Dmitry,

If you add your module to the IDEA codebase (which is not a generally recommended
approach), your module needs to be a regular Java module and you need to
add it to the dependencies of community-main.

The recommended approach is still to use a plugin module and the IntelliJ
Plugin SDK. They still exist. The plugin development kit (which is indeed
no longer provided) is a different thing.

Tried my old(3-5 years) project with plugin module and it didn't work.

Found on jetbrains.org
(http://www.jetbrains.org/display/IJOS/Writing+Plug-ins) that no more
Plugin SDK and tried to add my plugin as module into idea codebase.

In both cases IDEA starts but without my plugin. That's why I'm
confused a bit.


--
Dmitry Jemerov
Development Lead
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

Hi Dmitry,

After your response I did checkec things step by step once again and noticed that during first start of IDEA via plugin module launch I've disabled all plugins and looks like my was dependant of disabled ones. After enabling them things back to work. But it takes time to find dialog with enabling plugins wizard(found it only by Ctrl+Shift+A lookup).

Thanks

0
Comment actions Permalink

The wizard is in the menu at "File -> Other Settings -> Configure Plugins".
But you don't have to use the wizard, you can also simply go to the Settings Dialog and enable / disable plugins in the "IDE Settings -> Plugins" part.

0

Please sign in to leave a comment.