Unresolved Maven dependencies

Hi,


I created a simple Maven project in Idea 13.1.5, and I initially had some struggles with my proxy, but I finally got to where I could run "Update" in Maven>Repositories for http://repo1.maven.org/maven2.  I created a simple RESTful web service, and so I needed javax.ws.rs, so I configured my pom file thusly:


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
         xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
         xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/xsd/maven-4.0.0.xsd">
   <modelVersion>4.0.0</modelVersion>


   <groupId>my.group.id</groupId>
   <artifactId>my-project</artifactId>
   <version>0.1</version>


   <dependencies>
      <dependency>
         <groupId>javax.ws.rs</groupId>
         <artifactId>javax.ws.rs-api</artifactId>
         <version>2.0.1</version>
      </dependency>
   </dependencies>


</project>

When I look at the Maven Projects panel, there are red lines under everything, and the little hover-over popup says "Problems: unresolved dependency javax.ws.rs:javax.ws.rs-api:2.0.1".


Can someone give me a pointer, please?  Is it possible there's still something going on with my proxy?  I've got the proxy set up in Idea as well as in my maven config file.


Thanks
~Paul T.

2 comments
Comment actions Permalink

Resolved!  I re-started Idea, and now my project compiles.  For the record, here was the order of events:

  1. Working from home, not connected to VPN, therefore could not reach proxy server
  2. Added dependency for javax.ws.rs in pom file, could not resolve dependency
  3. Connected VPN, still could not resolve
  4. Re-started Idea -- voila!



For some reason, the Maven Projects pane still shows the red underline under everything, but at least my project compiles.  Upon further analysis, the red lines go away after I re-start Idea again.

1

Please sign in to leave a comment.