Intellij + springboot + maven + spring-loaded + debugging (not working)

I have an issue where debugging stops working in Intellij, when applying Spring-loaded as a dependency to the maven plugin.


Situation 1 (working):
Using a autogenerated spring-boot maven (pom.xml) file with a  declared "Spring-boot-maven-plugin" I can debug my my app using the  debug-maven command in intellij. The pom file looks like this:

<build>
    <plugins>
        <plugin>
            <groupId>org.springframework.boot</groupId>
            <artifactId>spring-boot-maven-plugin</artifactId>
        </plugin>
    </plugins>
</build>

Situation 2 (not working):

Following the guide lines here: spring-boot-hot-swapping one should add a dependency for spring-loaded, to make use of spring-loaded. The pom file now looks like:

<build>
    <plugins>
        <plugin>
            <groupId>org.springframework.boot</groupId>
            <artifactId>spring-boot-maven-plugin</artifactId>
            <dependencies>
                <dependency>
                    <groupId>org.springframework</groupId>
                    <artifactId>springloaded</artifactId>
                    <version>1.2.3.RELEASE</version>
                </dependency>
            </dependencies>
        </plugin>
    </plugins>
</build>


Debugging the same run-configuration as before does not work. The  break-points simply never turns into a "checkmark"  and the code never  suspends. Code is now hotswapping as one would expect... If I remove the  plugin-dependency again, debugging starts working again...

Please help me make situation two work!

IntelliJ 14.1.3 Ultimate, Java 7, Spring boot 1.2.4, Spring loaded 1.2.3
For good measure, i've also posted this question here: http://stackoverflow.com/questions/31010574/intellij-springboot-maven-spring-loaded (no response though :/)

3 comments
Comment actions Permalink

No one from Jetbrains team, that can answer this one? It's really annoying, that I can't do both..

1

Please sign in to leave a comment.