Missing file after 9m1 installation

When I first run it after installtion, after all the wizards, I an error message, looking at idea.log I see:

java.io.FileNotFoundException: C:\Documents and Settings\yuval.goldstein\.IntelliJIdea9M1\system\index\xsltsymbolindex\XsltSymbolIndex.ver (Access is denied)

I checked, it's really nor there. Tried uninstalling, then reinstalling but I receive the same message.


Anyone>

8 comments
Comment actions Permalink

Try to delete C:\Documents and Settings\yuval.goldstein\.IntelliJIdea9M1\system directory and restart IDEA.

0
Comment actions Permalink

Idea keep complaining about one or another file missing.

After deleting the system directory and rerunning,I receive a similar message in the log, now for another file:

......IntelliJIdea9M1\system\index\filenameindex\FilenameIndex.ver

Reinstallation doesnt help a well.

Adding the log file as attachment



Attachment(s):
idea.log
0
Comment actions Permalink

Any brute force suggestion ?

0
Comment actions Permalink

Try to change idea.system.path value in bin/idea.properties of IDEA installation. If it does not help, try to change also idea.config.path (but you will lose your settings).

The back-end reason of the bug is quite clear from the log: current idea.system.path directories have some unappropriate permissions. You can check them directly, e.g. in Explorer, and investigate, what's happened to them. The problem is that the bug does not occur on our side, and I can hardly imagine, how it could happen, if user installs the application and runs it with the same system account.

(BTW, re-installation of IDEA can not help with this issue.)

Alexander.

0
Comment actions Permalink

Tried playing with permissions, but the same happens. Each time another file could not be accesses (not consistent behavior).
Also, tried creates a temp directory and directed all location variables, but having the same result.

Any more information I can provide in order for someone to figure this out?

Thanks a million (dont want to revert to 8... ahhhhh).
Yuval.

0
Comment actions Permalink

Recently a bug, that caused similar effects, has been fixed. You can try the last EAP: http://www.jetbrains.net/confluence/display/IDEADEV/Maia+EAP

Alexander.

0
Comment actions Permalink

Hi,

I apreceate your help but I'm still having the same problems with the latest release.
I wonder, how come I sugger from permissions problems where the config and system directories are created and some files as well?

Any test I can try in order to help isolate the problem?
Any advice?

Yuval.

0
Comment actions Permalink

I just tried two things:

I installed 9 on a machine that never had IntelliJinstalled, and theinstallation was OK.
I then, reInstalled 8 on the machine experiencing the problem described and... received the same effect.

I suspect two things:

- Incomplete removal of previous IntelliJ leftovers
- Something my delightfull IT department installed, dont know what and what it does actually but you can be over suspicious with these guys, right?

I would apreceate any suggestion,
yg.

0

Please sign in to leave a comment.