away3d library doesn't work because of custom namespaces

I couldn't find a way to fix this. The error is

Attempted access of inaccessible property _objectCulling through a reference with static type away3d.core.clip:Clipping.

In Clipping class _objectCulling is defined like:

arcane var _objectCulling:Boolean;


And the arcane namespace is declared like:


package away3d
{
    public namespace arcane;
}

Is there any way to solve this problem ?

0
12 comments

Hi Emrah,

Which version of IDEA are you using (check "build number" in Help..About menu)?
Can you provide an isolated example, and mention the precise SWC for the Away3d library that you're using?

Please submit these details to http://youtrack.jetbrains.net/dashboard# (project "IDEA", component "Flex Support").

-tt

0

Hi Taras,

I'm using IntelliJ 10.0 ( Build 99.18)
with Away 3d 3.6.0 library.

I asked here because i want to learn is it  possible to solve this issue with additional compile settings ?

0

Please paste a code snippet with usage of _objectCulling that causes compilation error

0

Hi Emrah,

As Alexander mentions below, it would be helpful to have a small isolated example that demonstrates the problem.
A small class without additional dependencies, that compiles without problems, but is shown with "red" errors in IDEA.

-tt

0

As I understood code is green in IDEA but can't compile.


0

I couldn't reproduce the error with a small example. When I wrote my own namespace , intellij doesn't give error. I'll let you know after I reproduce the error with a simple example.

0

Ok, let's try to proceed without small complete example. Am I right that code is green in IDEA but can't compile? Please paste a code snippet with usage of _objectCulling that causes compilation error.

0

Code is red. It's a bit complicated class. I've prepeared a sample basic project for you.

http://rapidshare.com/files/445968716/ErrorShow.rar

0

Thank you for sample (BTW there's it is also possible to attach file the using forum engine).
There seem to be a typo in your sample in Clipping.as:
    use namespace Clipping;
Original (and correct) code is:
    use namespace arcane;

You have encountered a bug in IDEA: it doesn't unterstand 'use'-statement between metadata and class declaration. As a workaround (just to keep code green) you can move line with 'use'-statement to be just after 'import'-statements.
I've opened an issue for this case http://youtrack.jetbrains.net/issue/IDEA-65050

0

I am so thankful for your reply. Thanks for your interest and reply. (BTW, that was my first use of your forum so I'll pay attention at my next post. It was the best and the fastest support I've ever seen)

0

I'm getting this problem with 11.0 and a particle class that works with Away.  What's odd is that I don't get the error every time.  If I hit a run time error and work in the debugger, when I try and compile again it fails.

Any suggestions?

0

Alex, your issue is different. Please start new forum thread or continue private discussion via e-mail.

0

Please sign in to leave a comment.