Debugger extremly slow

Hello,

the debugger in #3354 is very slow. On every step the framewindow shows "Waiting for last debugger action" and a fast stepping throw the application is not possible. It takes 10-20seconds per step. Stepping is only faster (1s) if I switch to the console window.

I've configured several type renderers, but the are not very cpu expensive.
Btw. 4.5.4 could show the framewindows very fast even with type renderers (with patched xml-files).

best regards

4 comments
Comment actions Permalink

Could you please describe the renderers you configured?
Also a CPU snapshot taken while debugging would help...

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"


"Jan Moennich" <jmintellij@newtron.net> wrote in message news:10419710.1117788749240.JavaMail.javamailuser@localhost...

Hello,

>

the debugger in #3354 is very slow. On every step the framewindow shows "Waiting for last debugger action" and a fast stepping
throw the application is not possible. It takes 10-20seconds per step. Stepping is only faster (1s) if I switch to the console
window.

>

I've configured several type renderers, but the are not very cpu expensive.
Btw. 4.5.4 could show the framewindows very fast even with type renderers (with patched xml-files).

>

best regards



0
Comment actions Permalink

Oh my, this happens a couple of times in every EAP cycle and it seems one of the hardest issues to fix.
In my project on 3354 it takes takes one or two seconds which is considerably slower than 4.5.4, but feels only just acceptable.

0
Comment actions Permalink

I might be slow on first steps, when a lot of classes are still not loaded and it takes time to load them. But then debugging is ok
(at least for me).
Does it work like this for you as well?

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

"Stephen Kelvin" <mail@gremlin.info> wrote in message news:28708275.1117793308001.JavaMail.javamailuser@localhost...

Oh my, this happens a couple of times in every EAP cycle and it seems one of the hardest issues to fix.
In my project on 3354 it takes takes one or two seconds which is considerably slower than 4.5.4, but feels only just acceptable.



0
Comment actions Permalink

Yes, debugger is much slower compared to 4.5 release.
Also, I am experiencing a lot of problems when detaching from Tomcat (remote debugging setup):
if I kill tomcat, debugger says: "detached from VM" which is correct, but when you try to close debugger window, you still get dialog saying: "detaching from VM". Than, only option is to press cancel button on this dialog couple of times.
This needs some attention.

0

Please sign in to leave a comment.