JavaScript debug doesn't work on Mac

Hi,
I wanted to try JS debugging with Idea 9.0.2 and EAP 95.214. The plugin has been correctly installed. Unfortunately, Idea opens the Firefox (3.6.3), but with blank tab. On Idea side, it's infinite waiting for a connection to the Firefox.

Any idea for Idea? ;-)

PS. Mac 10.6.3
Leszek

12 comments
Comment actions Permalink

Are there any errors in Firefox console?

Hi,
I wanted to try JS debugging with Idea 9.0.2 and EAP 95.214. The plugin has been correctly installed. Unfortunately, Idea opens the Firefox (3.6.3), but with blank tab. On Idea side, it's infinite waiting for a connection to the Firefox.

Any idea for Idea? ;)

PS. Mac 10.6.3
Leszek

---
Original message URL: http://www.jetbrains.net/devnet/message/5265533#5265533



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

That's all.


10-06-16 15:15:36     Firewall[58]     JavaApplicationS is listening from ::ffff:0.0.0.0:7812 proto=6
10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     reloadAllObjects 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Trying to loading Localizable.strings [pl] from the main bundle 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Cannot find pl version, using English localization for Localizable.strings 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Database (agilekeychain:/Users/leszek/Library/Application Support/1Password/1Password.agilekeychain) load time [Cache]: 0.088 (244 objects)

0
Comment actions Permalink

What path is specified in Settings | Web Browsers | Firefox field?

That's all.

 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     reloadAllObjects
> 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Trying to loading Localizable.strings [pl] from the main bundle
> 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Cannot find pl version, using English localization for Localizable.strings
> 10-06-16 15:15:44     firefox-bin[6447]     Database (agilekeychain:/Users/leszek/Library/Application Support/1Password/1Password.agilekeychain) load time [Cache]: 0.088 (244 objects)]]>


---
Original message URL: http://www.jetbrains.net/devnet/message/5265602#5265602



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin

Firefox is correctly opened, but the tab is white without any address in URL.

0
Comment actions Permalink

May be you have some firewall which doesn't allow Firefox to connect to IDEA? Does the problem reproduce if your quit from Firefox before starting the
debugger from IDEA?

/Applications/Firefox.app/Contents/MacOS/firefox-bin

Firefox is correctly opened, but the tab is white without any address in URL.

---
Original message URL: http://www.jetbrains.net/devnet/message/5265776#5265776



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

I tried again with 9.0.3 RC1. I turned off the Firewall.

Debug behaves the same with opened or not Firefox after click on Debug. Always the same, new tab opened, but just blank. And Idea is waiting for a connection.

Where are logs of Idea on Mac, maybe there are some useful information.

0
Comment actions Permalink

In order to get detailed info in idea.log you need to enable additional logging. Please replace <IDEA_HOME>/bin/log.xml file by the attached one and reproduce the problem. After that please post here idea.log file (it is located in ~/Library/Logs/IntelliJIdea90/). Also some logging will be printed to Firefox console so please post its content as well.



Attachment(s):
log.xml
0
Comment actions Permalink

Here you have.

Today there was a bit of magic.
First time I launched Firefox, it just hang.

Second time - first time for me - Firefox just opens correctly in the Debug mode. The difference from the previous time is that I have now OS X 10.6.4.



Attachment(s):
Archiwum.zip
FF-console.log.zip
0
Comment actions Permalink

Thank you for the log files. However by Firefox console I mean 'Error Console' from 'Tools' menu of Firefox. It should contain some info messages from
the JetBrains extension.

Here you have.

Today there was a bit of magic.
First time I launched Firefox, it just hang.

Second time - first time for me - Firefox just opens correctly in the Debug mode.

---
Original message URL: http://devnet.jetbrains.net/message/5266015#5266015



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

Again the debug was opened correctly.
FF logs in the file. There was also some exception in IntelliJ console, also attached.



Attachment(s):
FF console.txt.zip
0
Comment actions Permalink

When the debugger started correctly there is no interesting info in the log. The log may help to find the cause if the Firefox extensions failed to
connect to IDEA.

Again the debug was opened correctly.
FF logs in the file. There was also some exception in IntelliJ console, also attached.

---
Original message URL: http://devnet.jetbrains.net/message/5266133#5266133



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

I see, it looks that update 10.6.4 fixed this problem, because it is working on 9.0.2 and 9.0.3 RC1.

Thank you for your effort.

0

Please sign in to leave a comment.