Problems with JavaScript Debugger IDEA 9.0

I am using a licensed version of IDEA Ultimate Edition 9.0 (build #IU-93.13) with the packaged JavaScript Debugger (v1.0).

My project is using JDK 1.6.0_18.

I am having trouble getting the javascript debugger set up for my project.

I am using a Remote JavaScript Debug Configuration, with the following settings:

URL to open:
https://localhost/webapp


Remote URLs of local files:
I have mapped the root module directory of the webapp sources (e.g. Project > [project-dir] > [module] > src > webapp) to https://localhost/webapp

My first problem is that when I launch this debug configuration, it opens a new empty tab in Firefox. So, I then enter the URL previously entered into "URL to open". The page appears.

My second problem is that I can't hit any breakpoints. The Console shows messages about the pages being hit in Firefox, however.

I tried providing the same mapping in the Web Contexts configuration.

Is there something that I am missing? Do I need to provide more information?

I would really like to give the IDEA debugger a shot as I think that it should be superior to Firebug...

Thanks in advance for your assistance.

6 comments
Comment actions Permalink

I am using Firefox 3.5.7.

Does this help? I would really appreciate any response from support at Jetbrains. Thanks!

0
Comment actions Permalink

Could you please try if the problem persists in IDEA 9.0.2 EAP build (http://jetbrains.net/confluence/display/IDEADEV/Maia+EAP)?

I am using a licensed version of IDEA Ultimate Edition 9.0 (build #IU-93.13) with the packaged JavaScript Debugger (v1.0).

My project is using JDK 1.6.0_18.

I am having trouble getting the javascript debugger set up for my project.

I am using a Remote JavaScript Debug Configuration, with the following settings:

URL to open:
https://localhost/webapp


Remote URLs of local files:
I have mapped the root module directory of the webapp sources (e.g. Project > > > src > webapp) to https://localhost/webapp

My first problem is that when I launch this debug configuration, it opens a new empty tab in Firefox. So, I then enter the URL previously entered into "URL to open". The page appears.

My second problem is that I can't hit any breakpoints. The Console shows messages about the pages being hit in Firefox, however.

I tried providing the same mapping in the Web Contexts configuration.

Is there something that I am missing? Do I need to provide more information?

I would really like to give the IDEA debugger a shot as I think that it should be superior to Firebug...

Thanks in advance for your assistance.

---
Original message URL: http://www.jetbrains.net/devnet/message/5254750#5254750



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

Unfortunately, I am still having both problems in 9.0.2 EAP.

0
Comment actions Permalink

Is there any documentation of all of the prerequisites for getting JS debugging support to work?

For example:

  • The set of required plugins
  • Required configuration
  • Anything about supported servers

I assume that this feature is completely tied to the firefox plugin and should not have any relation to server-side technologies or deployment configuration, as long as IDEA is configured to recognize the mappings between URLs and project structure.

Thanks in advance.

0
Comment actions Permalink

I was having the same issues, the debugger would launch a blank page.

I found that changing to the HTTP as opposed to HTTPS fixed the issue.

0
Comment actions Permalink

Thank you, this is very helpful information. As soon as I get time, I will see if I can disable SSL.

JetBrains - If SSL is not supported, can this be added to docs and/or field validation? Thanks!

0

Please sign in to leave a comment.