Problems waking up

Hi there,

I often put the laptop in sleep mode while IDEA is open. When I wake it up, IDEA takes close to 100% of the CPU, apparently for no reason. The CPU usage just won't go down, and IDEA is barely responding. It's not blocked, though, I can type things in, but with huge delays. Restarting IDEA solves the problem.

At one point I let it do it's stuff for as much as 10 minutes, without seeing any improvement.

I'm using build 2013. This was not a problem with previous builds, as far as I can remember. I'm quite certain this was not a problem with Aurora builds.

Anybody else seeing this problem?

Regards,
Andrei

3 comments
Comment actions Permalink

I have a IBM ThinkPad running XP Pro SP2 and it has no problems at all.

Could it be related to your OS or your hardware or beer consumption?

Norris Shelton
Sun Certified Java Programmer




Andrei Oprea wrote:

>Hi there,
>
>I often put the laptop in sleep mode while IDEA is open. When I wake it up, IDEA takes close to 100% of the CPU, apparently for no reason. The CPU usage just won't go down, and IDEA is barely responding. It's not blocked, though, I can type things in, but with huge delays. Restarting IDEA solves the problem.
>
>At one point I let it do it's stuff for as much as 10 minutes, without seeing any improvement.
>
>I'm using build 2013. This was not a problem with previous builds, as far as I can remember. I'm quite certain this was not a problem with Aurora builds.
>
>Anybody else seeing this problem?
>
>Regards,
>Andrei

>

0
Comment actions Permalink

Seriously, I have a HP Pavillion running WinXP Pro and I don't have any
problem waking with IDEA running. I'm using build 2013 also.

"Andrei Oprea" <andrei.oprea@rogers.com> wrote in message
news:c7g8tk$js0$1@is.intellij.net...

Hi there,

>

I often put the laptop in sleep mode while IDEA is open. When I wake it

up, IDEA takes close to 100% of the CPU, apparently for no reason. The CPU
usage just won't go down, and IDEA is barely responding. It's not blocked,
though, I can type things in, but with huge delays. Restarting IDEA solves
the problem.
>

At one point I let it do it's stuff for as much as 10 minutes, without

seeing any improvement.
>

I'm using build 2013. This was not a problem with previous builds, as far

as I can remember. I'm quite certain this was not a problem with Aurora
builds.
>

Anybody else seeing this problem?

>

Regards,
Andrei



0
Comment actions Permalink

NS> Could it be related to your OS or your hardware or beer consumption?
NS>

OS/Hardware? Maybe, I'm on an IMB T40, with XP SP1.

Beer consumption? This could be it! But lack of, rather, I kind of skipped this chapter latelly. But I'll try to catch up, and see if it helps. :)

Andrei

0

Please sign in to leave a comment.