Debugger extremely slow

I am using IDEA IntelliJ 9.0.1 and am experiencing problems with the debugger when deploying / running a JBoss web application.

  • No break points are added whatsoever (I know that break point rules slow things down)
  • When pressing "Mute breakpoints" everything is back to normal

One time the problem was solved when I deleted the cache-files in <HOME>\.IntelliJIdea90\system\caches but it didn't work the last time I tried it.

Any suggestions? Could any port interfere with the debugger somehow?

Best Regards

A

4 comments
Comment actions Permalink

Hello Alix,

  • When pressing "Mute breakpoints" everything is back to normal


You answered your question already. Please open breakpoints dialog (ctrl-shift-F8) and make sure there are no breakpoints in each
category (line, method, field, exception).

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"


"Alix Warnke" <no_reply@jetbrains.com> wrote in message
news:29196898.29101265710060048.JavaMail.clearspace@app8.labs.intellij.net...
>I am using IDEA IntelliJ 9.0.1 and am experiencing problems with the debugger when deploying / running a JBoss web application.

  • No break points are added whatsoever (I know that break point rules slow things down)

  • When pressing "Mute breakpoints" everything is back to normal

>

One time the problem was solved when I deleted the cache-files in <HOME>\.IntelliJIdea90\system\caches but it didn't work the last
time I tried it.
Any suggestions? Could any port interfere with the debugger somehow?

>

Best Regards
A

>

---
Original message URL: http://www.jetbrains.net/devnet/message/5256255#5256255



0
Comment actions Permalink

this happened to me a few times. i forgot a method or field watchpoint and wondered why the app was slowing down so much. maybe there should be some kind of hint, like some icon having a different color as a warning?

0
Comment actions Permalink

+1

One of our developers had the same problem, and it took us ages to realize that he had accidentally added a method breakpoint instead of a normal breakpoint.

0
Comment actions Permalink

Hello,
The thing is that there really was no break point. I am sure of this. I have not had this problem for a while now and can only hint that it might have to do with Windows Live Messenger since the problems arose after this was program was installed.

0

Please sign in to leave a comment.