How do I use remote debugging?

I'm running weblogic 6.1 and I have put the "-Xdebug -Xnoagent" stuff
in my WL startup script. When I click the bug in IDEA to start
debugging, this is displayed in the debug window:

Connecting to the target VM at 'localhost:5000' using socket transport.

When I run the server code with my breakpoints nothing happens...
Is there somthing I have missed?

/ Jörgen Lundberg

4 comments
Comment actions Permalink

What OS are you using?
WinXP uses port 5000 internally so it is not available to applications.
Try using another port; 5001+ works on my WinXP box.

Sascha

"J?rgen Lundberg" <jorgen.lundberg@home.se> schrieb im Newsbeitrag
news:Xns926A9BEF81A2Cjorgenlundberghomese@213.182.181.98...

I'm running weblogic 6.1 and I have put the "-Xdebug -Xnoagent" stuff
in my WL startup script. When I click the bug in IDEA to start
debugging, this is displayed in the debug window:

>

Connecting to the target VM at 'localhost:5000' using socket transport.

>

When I run the server code with my breakpoints nothing happens...
Is there somthing I have missed?

>

/ J?rgen Lundberg

>


0
Comment actions Permalink

Thanx Sascha,
I am using WinXP... :)
It works now.

/ J?rgen

"Sascha Weinreuter" <sascha.weinreuter@cit.de> wrote in
news:ajdmk3$mo8$1@is.intellij.net:

What OS are you using?
WinXP uses port 5000 internally so it is not available to
applications. Try using another port; 5001+ works on my WinXP box.

Sascha

"J?rgen Lundberg" <jorgen.lundberg@home.se> schrieb im Newsbeitrag
news:Xns926A9BEF81A2Cjorgenlundberghomese@213.182.181.98...

>> I'm running weblogic 6.1 and I have put the "-Xdebug -Xnoagent" stuff
>> in my WL startup script. When I click the bug in IDEA to start
>> debugging, this is displayed in the debug window:
>>
>> Connecting to the target VM at 'localhost:5000' using socket
>> transport.
>>
>> When I run the server code with my breakpoints nothing happens...
>> Is there somthing I have missed?
>>
>> / J?rgen Lundberg
>>



0
Comment actions Permalink

First try to change WebLogic startup script. Delete the adress=5000 from java parameters.

When you'll startup Weblogic, server wil report something like: Listenig on port XXXX.

Then use this port number in your remote debbuger.

You'll be able to debbug your application.

0
Comment actions Permalink

I am trying to do the samething.
Using W2K and IntelliJ 2.6 with WLS 6.1.
I have added the line in startWeblogic.cmd for my server:
set -Xdebug -Xnoagent -Djava.compiler=NONE -Xrunjdwp:transport=dt_socket,server=y,suspend=n,address=5555 and trying to remote debug from IntelliJ. Do I need to set anything in IDE?

Thanks

Alkesh

0

Please sign in to leave a comment.