Idea 818 and jdk1.3.1_08

I'm using idea 818 with target JDK 1.3.1_08 on Windows XP.
When I try to run or debug my java application, I get the following
exception:

java.lang.ClassNotFoundException: ro.level7.forms.axb.FormsBean
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:195)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:183)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:294)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:281)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:250)
at com.intellij.rt.execution.application.AppMain$2.run(AppMain.java:81)

ro.level7.forms.axb.FormsBean contains the main method of my application.

Can anyone tell me what to do?
Thanks


Daniel Moldovan
Level 7 Software


8 comments

I had this problem a few days ago. Carlos Costa e Silva gave me the answer:

Debugging is broken with both 1.3.1_07 and _08. Sun bug in both these of
jvms:
See: http://www.intellij.net/tracker/idea/viewSCR?publicId=9817

Either revert to 1.3.1_06 (even if only for debugging) or move forward to a
1.4 vm.

0

I should mention that I was using 816 with jdk1.3.1_08 when I had the problem. Switching to jdk1.4.1_08 or jdk1.3.1.06 fixed the problem for me.

818 may be different..
-Alex

0

I also tried with the first version of jdk1.3.1 - b24
and I have the same problem. Both, running and debugging fails.
And I'm talking about build 818, I don' know about older builds.

Daniel

I had this problem a few days ago. Carlos Costa e Silva gave me the

answer:
>

Debugging is broken with both 1.3.1_07 and _08. Sun bug in both these of
jvms:
See: http://www.intellij.net/tracker/idea/viewSCR?publicId=9817

>

Either revert to 1.3.1_06 (even if only for debugging) or move forward to

a

1.4 vm.

>
>


0

I also tried with the first version of jdk1.3.1 - b24


What jdk version is b24?

and I have the same problem. Both, running and debugging fails.
And I'm talking about build 818, I don' know about older builds.


This is not an idea bug, it's a sun jvm bug.


0

JDK 1.3.1-b24 is the original version of the 1.3.1 JDK.

JDK1.3.1 = JDK1.3.1-b24

Regards,
Eric

0

"Daniel Moldovan" <d.moldovan@level7.ro> wrote in message
news:bbij4s$4go$1@is.intellij.net...

I also tried with the first version of jdk1.3.1 - b24
and I have the same problem. Both, running and debugging fails.
And I'm talking about build 818, I don' know about older builds.



For running have you tried renaming jniwrap.dll in idea/bin folder? This dll
has been a source of run problems in 816 and 818.

For the debug problem, and AFAIR, there where many problems with JVMDI and
early 1.3.1 vms. I would really suggest installing an 1.3.1_06 version.

I've seen also some suggestions to use the classic vm for debugging: in
Project Properties->Debugger: check the force classic vm.


0

I've seen also some suggestions to use the classic vm for debugging: in
Project Properties->Debugger: check the force classic vm.


More precisely: check the option on for all 1.3.1 jdks but 1.3.1_07 and 1.3.1_08. For those two the option should be set off bacause
of the bug intoduced in these releases.

--

Best regards,
Eugene Zhuravlev
JetBrains, Inc, http://www.intellij.com
"Develop with pleasure!"


0

When I try to run or debug my java application, I get the following
exception:


The exception is obviously taken after attempt to run the application not debug.
As a workaround either remove jniwrap.dll from the bin directory or use JDK 1.4 as a target JDK. The run-bug should be fixed in the
coming build

--

Best regards,
Eugene Zhuravlev
JetBrains, Inc, http://www.intellij.com
"Develop with pleasure!"




0

Please sign in to leave a comment.