Weblogic 8.1SP6 remote JSP debugging with IntelliJ 6.0.5 (build #6180)

I am unable to remote debug JSP's using the following setup:

Weblogic 8.1SP6
Sun JDK 1.4.2_12-b03
IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)

I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come up in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is working. I am using a WebLogic Instance and the works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on the specified port.

It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the problem.

I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a Warning: "There are no modules to deploy."

In my WEB-INF/weblogic.xml I have

debug true keepGenerated true verbose true JSP debugging is needed if our group is going to switch to IntelliJ so this is a sticking point. Below is the generated JSP Java file message coming up in the console. Any help will be greatly appreciated! Thanks, Bryan <> <> <> <>]]> <[ServletContext(id=22512678,name=ECV,context-path=/ECV)] Generated java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth

8 comments

Hello Bryan,

JSP debugging works only for JSP in a modules specified in "Deployment" tab
of run configuration. You should either specify modules to deploy or use
JSR45 run configuration.

I am unable to remote debug JSP's using the following setup:

Weblogic 8.1SP6
Sun JDK 1.4.2_12-b03
IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come up
in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
working. I am using a WebLogic Instance and the
works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on the
specified port.

It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
problem.

I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a Warning:
"There are no modules to deploy."

In my WEB-INF/weblogic.xml I have

<jsp-descriptor>

<!-- DEVELOPMENT mode only. This allows us to remote debug
JSP's -->
<jsp-param>
<param-name>debug</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
<jsp-param>
<param-name>keepGenerated</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
<jsp-param>
<param-name>verbose</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
</jsp-descriptor>

JSP debugging is needed if our group is going to switch to IntelliJ so
this is a sticking point.

Below is the generated JSP Java file message coming up in the
console.

Any help will be greatly appreciated!

Thanks,
Bryan
<Info> <balthaus_14008_a> <> <>
<[ServletContext(id=22512678,name=ECV,context-path=/ECV)] Generated
java file:
/home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/balth
aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servlet/_
marketmonitor/__optionspimnugget.java>

<balthaus_14008_a> <> <>
<[ServletContext(id=22512678,name=ECV,context-path=/ECV)] Generated
java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth




0

I build with Ant and point the deployment tab to the result of my Ant build.
Still no love.

"Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com> wrote in
message news:c8a89437b8778c9570e0ad97957@news.intellij.net...

Hello Bryan,

>

JSP debugging works only for JSP in a modules specified in "Deployment"
tab of run configuration. You should either specify modules to deploy or
use JSR45 run configuration.

>
>> I am unable to remote debug JSP's using the following setup:
>>
>> Weblogic 8.1SP6
>> Sun JDK 1.4.2_12-b03
>> IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
>> I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come up
>> in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
>> working. I am using a WebLogic Instance and the
>> works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on the
>> specified port.
>>
>> It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
>> JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
>> problem.
>>
>> I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a Warning:
>> "There are no modules to deploy."
>>
>> In my WEB-INF/weblogic.xml I have
>>
>> >> >> >> >> debug >> true >> >> >> keepGenerated >> true >> >> >> verbose >> true >> >> >> >> JSP debugging is needed if our group is going to switch to IntelliJ so >> this is a sticking point. >> >> Below is the generated JSP Java file message coming up in the >> console. >> >> Any help will be greatly appreciated! >> >> Thanks, >> Bryan >> <> <> >> > java file: >> /home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/balth >> aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servlet/_ >> marketmonitor/__optionspimnugget.java> >> >> <> <> >> > java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth >> > >]]>



0

Hello Brad L.,

What do you mean by "point the deployment tab to the result of my Ant build"?

You can debug only JSP located in Web Resources directories of a modules
which are checked in "Deployment" tab of run configuration.

I build with Ant and point the deployment tab to the result of my Ant
build. Still no love.

"Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
wrote in message news:c8a89437b8778c9570e0ad97957@news.intellij.net...

>> Hello Bryan,
>>
>> JSP debugging works only for JSP in a modules specified in
>> "Deployment" tab of run configuration. You should either specify
>> modules to deploy or use JSR45 run configuration.
>>
>>> I am unable to remote debug JSP's using the following setup:
>>>
>>> Weblogic 8.1SP6
>>> Sun JDK 1.4.2_12-b03
>>> IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
>>> I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come up
>>> in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
>>> working. I am using a WebLogic Instance and the
>>> works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on the
>>> specified port.
>>> It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
>>> JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
>>> problem.
>>>
>>> I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a
>>> Warning: "There are no modules to deploy."
>>>
>>> In my WEB-INF/weblogic.xml I have
>>>
>>> >>> >>> >>> >>> debug >>> true >>> >>> >>> keepGenerated >>> true >>> >>> >>> verbose >>> true >>> >>> >>> JSP debugging is needed if our group is going to switch to IntelliJ >>> so this is a sticking point. >>> >>> Below is the generated JSP Java file message coming up in the >>> console. >>> >>> Any help will be greatly appreciated! >>> >>> Thanks, >>> Bryan >>> <> <> >>> >> java file: >>> /home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/bal >>> th >>> aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servlet >>> /_ >>> marketmonitor/__optionspimnugget.java> >>> <> <> >>> >> java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth >>>]]>



0

I have a web module I build with Ant. The end result is an "exploded
directory". I have also created web application which I have IDEA setup to
build exploded directory but I never used IDEAs build. I then have a
Weblogic run/debug instance setup and in the deployment tab the web
application is selected.

"Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com> wrote in
message news:c8a89437b87a8c957113d6c6f83@news.intellij.net...

Hello Brad L.,

>

What do you mean by "point the deployment tab to the result of my Ant
build"?
You can debug only JSP located in Web Resources directories of a modules
which are checked in "Deployment" tab of run configuration.

>
>> I build with Ant and point the deployment tab to the result of my Ant
>> build. Still no love.
>>
>> "Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
>> wrote in message news:c8a89437b8778c9570e0ad97957@news.intellij.net...
>>
>>> Hello Bryan,
>>>
>>> JSP debugging works only for JSP in a modules specified in
>>> "Deployment" tab of run configuration. You should either specify
>>> modules to deploy or use JSR45 run configuration.
>>>
>>>> I am unable to remote debug JSP's using the following setup:
>>>>
>>>> Weblogic 8.1SP6
>>>> Sun JDK 1.4.2_12-b03
>>>> IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
>>>> I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come up
>>>> in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
>>>> working. I am using a WebLogic Instance and the
>>>> works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on the
>>>> specified port.
>>>> It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
>>>> JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
>>>> problem.
>>>>
>>>> I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a
>>>> Warning: "There are no modules to deploy."
>>>>
>>>> In my WEB-INF/weblogic.xml I have
>>>>
>>>> >>>> >>>> >>>> >>>> debug >>>> true >>>> >>>> >>>> keepGenerated >>>> true >>>> >>>> >>>> verbose >>>> true >>>> >>>> >>>> JSP debugging is needed if our group is going to switch to IntelliJ >>>> so this is a sticking point. >>>> >>>> Below is the generated JSP Java file message coming up in the >>>> console. >>>> >>>> Any help will be greatly appreciated! >>>> >>>> Thanks, >>>> Bryan >>>> <> <> >>>> >>> java file: >>>> /home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/bal >>>> th >>>> aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servlet >>>> /_ >>>> marketmonitor/__optionspimnugget.java> >>>> <> <> >>>> >>> java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth >>>> > >]]>



0

Hello Bryan,

JSP debugging works only for JSP in a modules specified in "Deployment" tab
of run configuration. You should either specify modules to deploy


Nikolay, I appreciate your quick response and yet another reason I use IntelliJ, support!

So basically IntelliJ does not handle debugging of JSP's via Ant deployment under Weblogic!? I mean it's great and all if it builds in IntelliJ but you still need an Ant file. Also our resultant exploded WAR/EAR file is really complicated. There are numerous EJB's and 3 webapps all in the exploded EAR file. So /ECV, /ECV_S and /main are all valid after deployment.

Is this going to be the case in IntelliJ 7??

Is there no little trick to get IntelliJ to work with an Ant built and deployed J2EE application? I mean Weblogic is doing the JSP compiling no so I don't understand why this is a problem. IntelliJ has no problem with straight Java code.

Any pointers, hacks, etc. I'd be interested in.

or use JSR45 run configuration.


Can't use JSR45 because all the JSP's are in different subdirectories and I've read that the Weblogic generated file can't be found by IntelliJ if they are under subdirectories..

I really wish IntelliJ had documented how to do JSP debugging with Weblogic like they documented the much later supported Weblogic setup.

This has to be one of the most basic usages of IntelliJ in a Weblogic environment! Debug a JSP.

Cheers!
Bryan

0

Hello Brad L.,

Is the tag
<jsp-descriptor>
<jsp-param>
<param-name>debug</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
</jsp-descriptor>
added to your weblogic.xml file?

I have a web module I build with Ant. The end result is an "exploded
directory". I have also created web application which I have IDEA
setup to build exploded directory but I never used IDEAs build. I then
have a Weblogic run/debug instance setup and in the deployment tab the
web application is selected.

"Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
wrote in message news:c8a89437b87a8c957113d6c6f83@news.intellij.net...

>> Hello Brad L.,
>>
>> What do you mean by "point the deployment tab to the result of my Ant
>> build"?
>> You can debug only JSP located in Web Resources directories of a
>> modules
>> which are checked in "Deployment" tab of run configuration.
>>> I build with Ant and point the deployment tab to the result of my
>>> Ant build. Still no love.
>>>
>>> "Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
>>> wrote in message
>>> news:c8a89437b8778c9570e0ad97957@news.intellij.net...
>>>
>>>> Hello Bryan,
>>>>
>>>> JSP debugging works only for JSP in a modules specified in
>>>> "Deployment" tab of run configuration. You should either specify
>>>> modules to deploy or use JSR45 run configuration.
>>>>
>>>>> I am unable to remote debug JSP's using the following setup:
>>>>>
>>>>> Weblogic 8.1SP6
>>>>> Sun JDK 1.4.2_12-b03
>>>>> IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
>>>>> I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come
>>>>> up
>>>>> in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
>>>>> working. I am using a WebLogic Instance and the
>>>>> works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on
>>>>> the
>>>>> specified port.
>>>>> It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
>>>>> JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
>>>>> problem.
>>>>> I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a
>>>>> Warning: "There are no modules to deploy."
>>>>>
>>>>> In my WEB-INF/weblogic.xml I have
>>>>>
>>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> debug >>>>> true >>>>> >>>>> >>>>> keepGenerated >>>>> true >>>>> >>>>> >>>>> verbose >>>>> true >>>>> >>>>> >>>>> JSP debugging is needed if our group is going to switch to >>>>> IntelliJ >>>>> so this is a sticking point. >>>>> Below is the generated JSP Java file message coming up in the >>>>> console. >>>>> >>>>> Any help will be greatly appreciated! >>>>> >>>>> Thanks, >>>>> Bryan >>>>> <> <> >>>>> >>>> Generated >>>>> java file: >>>>> /home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/b >>>>> al >>>>> th >>>>> aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servl >>>>> et >>>>> /_ >>>>> marketmonitor/__optionspimnugget.java> >>>>> <> <> >>>>> >>>> Generated >>>>>]]> java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth


0

Hello Bryan,

A list of deployed modules are necessary to debug JSPs in IDEA. Now this
list includes a modules which are marked for deployment in Run configuration.
So if your modules are deployed via Ant you should be able to specify list
of deployed modules in some other place. Feel free to create a Jira feature
request with proposition of UI for specifying list of modules deployed via
Ant.

>>
>> JSP debugging works only for JSP in a modules specified in
>> "Deployment" tab of run configuration. You should either specify
>> modules to deploy
>>

Nikolay, I appreciate your quick response and yet another reason I
use IntelliJ, support!

So basically IntelliJ does not handle debugging of JSP's via Ant
deployment under Weblogic!? I mean it's great and all if it builds in
IntelliJ but you still need an Ant file. Also our resultant exploded
WAR/EAR file is really complicated. There are numerous EJB's and 3
webapps all in the exploded EAR file. So /ECV, /ECV_S and /main are
all valid after deployment.

Is this going to be the case in IntelliJ 7??

Is there no little trick to get IntelliJ to work with an Ant built and
deployed J2EE application? I mean Weblogic is doing the JSP compiling
no so I don't understand why this is a problem. IntelliJ has no
problem with straight Java code.

Any pointers, hacks, etc. I'd be interested in.

>> or use JSR45 run configuration.
>>

Can't use JSR45 because all the JSP's are in different subdirectories
and I've read that the Weblogic generated file can't be found by
IntelliJ if they are under subdirectories..

I really wish IntelliJ had documented how to do JSP debugging with
Weblogic like they documented the much later supported Weblogic setup.

This has to be one of the most basic usages of IntelliJ in a Weblogic
environment! Debug a JSP.

Cheers!
Bryan



0

Yes.

"Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com> wrote in
message news:c8a89437b8e18c957a46ac29e9e@news.intellij.net...

Hello Brad L.,

>

Is the tag
<jsp-descriptor>
<jsp-param>
<param-name>debug</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
</jsp-descriptor>
added to your weblogic.xml file?

>
>> I have a web module I build with Ant. The end result is an "exploded
>> directory". I have also created web application which I have IDEA
>> setup to build exploded directory but I never used IDEAs build. I then
>> have a Weblogic run/debug instance setup and in the deployment tab the
>> web application is selected.
>>
>> "Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
>> wrote in message news:c8a89437b87a8c957113d6c6f83@news.intellij.net...
>>
>>> Hello Brad L.,
>>>
>>> What do you mean by "point the deployment tab to the result of my Ant
>>> build"?
>>> You can debug only JSP located in Web Resources directories of a
>>> modules
>>> which are checked in "Deployment" tab of run configuration.
>>>> I build with Ant and point the deployment tab to the result of my
>>>> Ant build. Still no love.
>>>>
>>>> "Nikolay Chashnikov (JetBrains)" <Nikolay.Chashnikov@jetbrains.com>
>>>> wrote in message
>>>> news:c8a89437b8778c9570e0ad97957@news.intellij.net...
>>>>
>>>>> Hello Bryan,
>>>>>
>>>>> JSP debugging works only for JSP in a modules specified in
>>>>> "Deployment" tab of run configuration. You should either specify
>>>>> modules to deploy or use JSR45 run configuration.
>>>>>
>>>>>> I am unable to remote debug JSP's using the following setup:
>>>>>>
>>>>>> Weblogic 8.1SP6
>>>>>> Sun JDK 1.4.2_12-b03
>>>>>> IntelliJ 6.0.5 (buld #6180) [Recently upgraded from 5.1.3)
>>>>>> I can debug Java code fine and the Weblogic console messages come
>>>>>> up
>>>>>> in the debug console window so IntelliJ<=>Weblogic connection is
>>>>>> working. I am using a WebLogic Instance and the
>>>>>> works fine as does connecting to the Weblogic's JDK remotely on
>>>>>> the
>>>>>> specified port.
>>>>>> It's just that IntelliJ will not stop at any breakpoints I put in
>>>>>> JSP's. I deleted all breakpoints, restarted and I still have the
>>>>>> problem.
>>>>>> I deploy using Ant so under Debug configurations I do have a
>>>>>> Warning: "There are no modules to deploy."
>>>>>>
>>>>>> In my WEB-INF/weblogic.xml I have
>>>>>>
>>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>>> >>>>>> debug >>>>>> true >>>>>> >>>>>> >>>>>> keepGenerated >>>>>> true >>>>>> >>>>>> >>>>>> verbose >>>>>> true >>>>>> >>>>>> >>>>>> JSP debugging is needed if our group is going to switch to >>>>>> IntelliJ >>>>>> so this is a sticking point. >>>>>> Below is the generated JSP Java file message coming up in the >>>>>> console. >>>>>> >>>>>> Any help will be greatly appreciated! >>>>>> >>>>>> Thanks, >>>>>> Bryan >>>>>> <> <> >>>>>> >>>>> Generated >>>>>> java file: >>>>>> /home/balthaus/wls81/etg/./balthaus_14008_a/.wlnotdelete/extract/b >>>>>> al >>>>>> th >>>>>> aus_14008_a__appsdir_ConvertibleBondsApplication_dir_ECV/jsp_servl >>>>>> et >>>>>> /_ >>>>>> marketmonitor/__optionspimnugget.java> >>>>>> <> <> >>>>>> >>>>> Generated >>>>>> java file: /home/balthaus/wls81/etg/./balth >]]>



0

Please sign in to leave a comment.