Testing Classloader in #815

I am trying to test a custom classloader in Aurora build 815 and am experiencing some problems.

When the loader is used to find a class in a parent loader it fails to find the class, even if the class is clearly on the classpath. To cloud the issue further, it works fine in debug mode and also if executed outside of IntelliJ. Is this a bug with the idea_rt.jar and its use of the user classpath?

Mat.

4 comments
Comment actions Permalink

Yes, that's probably a bug with idea classloader.
Could you please submit a bug request with a test project.

Eugene.

"Mat Robinson" <jiveadmin@jetbrains.com> wrote in message
news:19188912.1053439052918.JavaMail.jrun@is.intellij.net...

I am trying to test a custom classloader in Aurora build 815 and am

experiencing some problems.
>

When the loader is used to find a class in a parent loader it fails to

find the class, even if the class is clearly on the classpath. To cloud the
issue further, it works fine in debug mode and also if executed outside of
IntelliJ. Is this a bug with the idea_rt.jar and its use of the user
classpath?
>

Mat.



0
Comment actions Permalink

How do you setup the parent for your custom classloader?

--

Best regards,
Eugene Zhuravlev
JetBrains, Inc, http://www.intellij.com
"Develop with pleasure!"

"Mat Robinson" <jiveadmin@jetbrains.com> wrote in message news:19188912.1053439052918.JavaMail.jrun@is.intellij.net...

I am trying to test a custom classloader in Aurora build 815 and am experiencing some problems.

>

When the loader is used to find a class in a parent loader it fails to find the class, even if the class is clearly on the

classpath. To cloud the issue further, it works fine in debug mode and also if executed outside of IntelliJ. Is this a bug with the
idea_rt.jar and its use of the user classpath?
>

Mat.



0
Comment actions Permalink

Take a look at http://www.intellij.net/tracker/idea/viewSCR?publicId=12264, I suppose that's the source of your problem.

Try removing the jniwrap.dll in IDEA's bin directory (before starting IDEA of course). At least this solved my problems.

0
Comment actions Permalink

Thanks for all the help it appears that the fix coming in 816 should help me out. I will continue using the debug with no breakpoints for the time being, and wait with baited breath.

Thanks,

Mat.

0

Please sign in to leave a comment.