Search box turns to unreadable colors when no match is found

I am using WebStorm version 5.  Don't ask; company standards and stuff.

I am also a newbie.  I am using dark scheme colors.

When I ctrl-F to search for something, and as I type and reach a no match, the foeground and background colors change to light-bright gray on bright pink.  Pretty unreadable.  I can't see the last character(s) I typed unless I highlight the text.  Rather annoying.  I looked long into the settings to see where I can change the forcolor but to no avail.

Anyone knows?

6 comments
Comment actions Permalink

What's your exact color scheme (File | Settings (Preferences for Mac OS) | Editor | Colors&Fonts | Font)? Is it custom?

0
Comment actions Permalink

I use Windows 7.  The scheme is Darcula.  It is the only one among the provided schemes comfortable enough for me.  I am open to creating a custom scheme as long as I can set the search box colors.  I just don't know how to create a scheme.

0
Comment actions Permalink

Note:  The IDE color scheme is Darcula.  The editor color scheme is Monokai.  I am a little more familiar with the settings since you pointed me to the right direction.  However, regardless of what editor scheme I choose.  The search box colors do not change since the search box is part of the IDE, not the editor.  I looked in the settings of the IDE as well, but there are no choices for search box no-matches.

0
Comment actions Permalink

Can you also provide the screenshot of the problem? And the log file (Help | Show log)?

0
Comment actions Permalink

As you can see from the "found match.jpg" shot that when I search for the word "function" I have a nice, legible search box that I can see and read.  But when I add an "s" to the word and make it "functions" where there is no match, the color of the box changes to light gray foreground on bright pink background.  Very unreadable.

I have no (Help | Show Log) option but I have (Help | Reveal Log in Explorer) which points me to a log file that is 2 days old.  I am not really sure if it is going to be of any help.  But if you really want to see, I have to edit it a bit to hide some proprietary info then I can post it for you.



Attachment(s):
no match found.jpg
found match.jpg
0
Comment actions Permalink

Finally I confirmed the issue in WebStorm 5, but in WebStorm 9 it's not presented (see the screenshot).
I am afraid, that I can not help you further, really sorry about it.



Attachment(s):
2014-11-13_20-25-05.png
0

Please sign in to leave a comment.