Problems getting debugger to stop on breakpoints on Mac

I'm moving over to a Mac, after using PhpStorm first on Windows and then on Linux.

xdebug says I've installed everything just fine, and apache is working, but I can't phpstorm to stop on my breakpoints.

Is there a document which might tell me what I'm doing wrong?

m

3 comments
Comment actions Permalink

Hi there,


To start with:

1) Is xdebug definitely installed and enabled? Please show output of phpinfo() .

2) Are you able to debug some simple script (instead of your real website)? For that -- create brand new project and place one simple file (with few simple lines (sort of "a+b = c" but splitted into few commands) and attempt to debug it.

3) Enable extra logging and attempt to debug:


Attach those logs here.

0
Comment actions Permalink


xdebug

xdebug support enabled
Version 2.2.5
IDE Key no value

Supported protocols Revision
DBGp - Common DeBuGger Protocol $Revision: 1.145 $

Directive Local Value Master Value
xdebug.auto_trace Off Off
xdebug.cli_color 0 0
xdebug.collect_assignments Off Off
xdebug.collect_includes On On
xdebug.collect_params 0 0
xdebug.collect_return Off Off
xdebug.collect_vars Off Off
xdebug.coverage_enable On On
xdebug.default_enable On On
xdebug.dump.COOKIE no value no value
xdebug.dump.ENV no value no value
xdebug.dump.FILES no value no value
xdebug.dump.GET no value no value
xdebug.dump.POST no value no value
xdebug.dump.REQUEST no value no value
xdebug.dump.SERVER no value no value
xdebug.dump.SESSION no value no value
xdebug.dump_globals On On
xdebug.dump_once On On
xdebug.dump_undefined Off Off
xdebug.extended_info On On
xdebug.file_link_format no value no value
xdebug.idekey no value no value
xdebug.max_nesting_level 100 100
xdebug.overload_var_dump On On
xdebug.profiler_aggregate Off Off
xdebug.profiler_append Off Off
xdebug.profiler_enable Off Off
xdebug.profiler_enable_trigger Off Off
xdebug.profiler_output_dir /var/tmp/ /var/tmp/
xdebug.profiler_output_name cachegrind.out.%p cachegrind.out.%p
xdebug.remote_autostart Off Off
xdebug.remote_connect_back Off Off
xdebug.remote_cookie_expire_time 3600 3600
xdebug.remote_enable Off Off
xdebug.remote_handler dbgp dbgp
xdebug.remote_host localhost localhost
xdebug.remote_log no value no value
xdebug.remote_mode req req
xdebug.remote_port 9000 9000
xdebug.scream Off Off
xdebug.show_exception_trace Off Off
xdebug.show_local_vars Off Off
xdebug.show_mem_delta Off Off
xdebug.trace_enable_trigger Off Off
xdebug.trace_format 0 0
xdebug.trace_options 0 0
xdebug.trace_output_dir /var/tmp/ /var/tmp/
xdebug.trace_output_name trace.%c trace.%c
xdebug.var_display_max_children 128 128
xdebug.var_display_max_data 512 512
xdebug.var_display_max_depth 3 3
0
Comment actions Permalink

You have xdebug.remote_enable = Off

But it MUST be ON.

0

Please sign in to leave a comment.