Files/Folders get deleted when I download!

I just upgraded to 7.1 and now when I download files and folders from my server they get deleted from the srever!

This has caused 2 major catastophes today until I figured out what was happening by logginh in via FTP to my server and saw everything was missing.

Why is this happenning and how can I fix it?

Thanks,
Bill

5 comments
Comment actions Permalink

Hello!

were they deleted on downloading, or, may be, on deleting the downloaded files locally? See the following thread: http://devnet.jetbrains.com/thread/302798;jsessionid=18FBA4753C6FE9C70C54DB0418F74E80 - is it what you are talking about? See also http://youtrack.jetbrains.com/issue/WI-19405
Also, which way did you use to download files?

0
Comment actions Permalink

Hi Elena, neither of those describes the issue I am having.

My problem is, my remote files are getting deleted when I download a folder via PhpStorm.  This is the process I follow, as I have done it the same way ever since I began using the IDE 6 months ago;

1. I creat a new empty project.
2. Add my remote connection info.
3. I manually creat the directory structure locally.
4. I navigate my server to the files and folders I want to download locally, then right click and choose to download from remote.
5. Once the files download, I refresh my FTP view of the remote host, and all the files and folders are no longer on my server.

This is absolutley not working the way it should, I've had to go back to 7.0 to avoid losing any more work or having this hassle.

Thanks,
Bill

0
Comment actions Permalink

HI there,

Please also show a screenshot of your "Settings | Deployment | Options" screen.

0
Comment actions Permalink

Please see the attached image, this is my default deployment options settings.

Thanks,
Bill



Attachment(s):
deployment.JPG
0
Comment actions Permalink

This part looks OK.

No idea how it could delete your files though.

I can only suggest checking your FTP server logs -- look for delete commands in particular (and provide them to devs, if possible).

My only thought (assuming that it's PhpStorm who is deleting those files) would be that you use Move instead of Copy (not sure if it's actually available in this IDE). I believe you are first who reported such weird behaviour (I've seen accidental deletion due to settings, but not like yours).

0

Please sign in to leave a comment.