Problems debugging php

I'm trying to debug a php file that I'm from javascript.  I'm running 2.1.5, Windows7 x64, Xampp 1.7.4 & XDebug

My apache root is in c:\xampp\htdocs
Project is in c:\xampp\htdocs\js_debug_test

I started with the numbers/remote js debugging tutorial which steps through the debugger fine.

I added a php file which just assigns a value to a variable based on a $_POST element ( $testVar = $_POST['data'])
and assigns another couple vars $testVar2 = "wtf" & $testVar3 = 5....

index.html  & php_debug_test.php live in /js_debug_test
& js_debug_test.js lives in /js_debug_test/js

I have breakpoints set on every line of the php file but when I try to debug, it just blows through it without breaking.
In remote php debug I do have "break at first line" checked

I've tried zero config and remote (remote using pretty much the same mappings that worked for js debugging)

When I click "Start Listen PHP Debug Connections" it seems to connect (no errors & turns green)

My Xdebug in my php.ini is:

zend_extension = C:\xampp\php\ext\php_xdebug-2.1.2-5.3-vc6.dll
xdebug.remote_port = 9000
xdebug.remote_enable=1
xdebug.remote_host=127.0.0.1
xdebug.remote_handler=dbgp
xdebug.remote_autostart=1

4 comments
Comment actions Permalink

I deleted my Php remote debug servers and created a new server that at http://localhost on port 80 with Xdebug

Now, while remote debugging and stepping through  out of the javascript with  xmlhttp.send(testString), it opens a js file on the jetbrains server???!!!!
http://devnet.jetbrains.net/resources/scripts/gen/e3dacd3d3cec36a1d64ecc49c926fae3.js

I can debug locally by right clicking on the php file in Phpstorm and selecting debug.  When I do this I know Xdebug is working because
it returns a message in Firefox (6.02) warning me about the undefined index in my php file because the js file is not setting $POST['data']


This getting really frustrating.  Since so many people run Xampp, it would really help if you distrbuted a test project or two with default servers and path mapping already setup for remote debugging using Xampp default install in Windows (localhost @ c:\xampp\htdocs)

0
Comment actions Permalink

removed dbl post

0
Comment actions Permalink

Hello scott b,

You don't need any run configurations for debugging PHP. Here is a step-by-step instruction for your case:

  1. Remove any servers from Project Settings | PHP | Servers
  2. Enable 'Start Listen PHP Debug Connections' button on toolbar
  3. Put a breakpoint in your php file
  4. Refresh a web page


And the result should be:
incoming_debugger_connection.png

Will you get the same result?

Also please note that you set xdebug.remote_autostart=1. It means that debugger will try connect to IDE on every page. As alternative you can use debug bookmarklets and disable this option.

Thank you for feedback!

0
Comment actions Permalink

scott b,

Do you still have the issue?

Thank you for feedback!

0

Please sign in to leave a comment.