crash at startup

Hi

On a 32bit linux machine PyCharm crashes at startup,
this is the output:

$ ./pycharm.sh 
OpenJDK Runtime Environment (IcedTea 2.3.9) (ArchLinux build 7.u21_2.3.9-2-i686)
OpenJDK Server VM (build 23.7-b01, mixed mode)
WARNING: You are launching the IDE using OpenJDK Java runtime.

         ITS KNOWN TO HAVE PERFORMANCE AND GRAPHICS ISSUES!
         SWITCH TO THE ORACLE(SUN) JDK BEFORE REPORTING PROBLEMS!

NOTE:    If you have both Oracle (Sun) JDK and OpenJDK installed
         please validate either PYCHARM_JDK, JDK_HOME, or JAVA_HOME environment variable points to valid Oracle (Sun) JDK installation.
         See http://ow.ly/6TuKQ for more info on switching default JDK.

Press Enter to continue.

#
# A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment:
#
#  SIGSEGV (0xb) at pc=0x7e00a7a9, pid=2209, tid=2139704128
#
# JRE version: 7.0_21-b02
# Java VM: OpenJDK Server VM (23.7-b01 mixed mode linux-x86 )
# Problematic frame:
# C  [libGL.so.1+0x707a9]  glXChooseVisual+0xaf69
#
# Failed to write core dump. Core dumps have been disabled. To enable core dumping, try "ulimit -c unlimited" before starting Java again
#
# An error report file with more information is saved as:
# /tmp/hs_err_pid2209.log
#
# If you would like to submit a bug report, please include
# instructions on how to reproduce the bug and visit:
#   http://icedtea.classpath.org/bugzilla
#
./pycharm.sh: line 189:  2209 Annullato(core dumped) /usr/lib/jvm/java-7-openjdk/bin/java -Xms128m -Xmx512m -XX:MaxPermSize=250m -XX:ReservedCodeCacheSize=64m -XX:+UseCodeCacheFlushing -ea -Dsun.io.useCanonCaches=false -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Dawt.useSystemAAFontSettings=on -Dswing.aatext=true -Djb.vmOptionsFile="./pycharm.vmoptions" "-Xbootclasspath/a:./../lib/boot.jar" -Didea.paths.selector=PyCharm20 -Didea.platform.prefix=Python -Didea.no.jre.check=true -Djb.restart.code=88 com.intellij.idea.Main 
prettyPrint();

Instead on a 64bit linux machine it works correctly.
Any idea?
5 comments
Does it happen with Oracle JRE? why are you using Open JDK instead of recommended?
0
why did you delete my comment??? btw, with nvidia-drivers 313.30 it works, with 319.17 or higher I get this error
0
same trouble with nvidia-drivers 319.17.
0
I have the same problem! ArchLinux, nvidia 319.17. With nouveau work without problem
0

Please sign in to leave a comment.