La Clojure REPL refusing to start

IntelliJ 8.1.2 with La Clojure 0.1.24390

When I try to open the REPL tab I get a blank window, grey background.  When I 'Add new Clojure REPL' I get the following exception in the REPL tab:


Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: clojure/lang/Repl
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: clojure.lang.Repl
at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:200)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:188)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:316)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:288)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:251)
at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(ClassLoader.java:374)

Process finished with exit code 1



I assume that Clojure is included with the plugin.  If not, how do I configure IntelliJ to know where to find Clojure?

thanks


2 comments
Comment actions Permalink

I'm not sure how you adjust a facet (which is how the clojure support is implemented), but if you create a new module of type "Java module" then on the following page of the wizard you can select "clojure support".  At that step, it will automatically download clojure.jar from jetbrain's server or you can manually specify a copy already on your hard drive.

0
Comment actions Permalink

Hello, Mike.

It's definitely a bug. As a workaround I may recommnd you to add a clojure.jar into the project classpath as a library (doesn't matter of which type).

With best regards,
Ilya

0

Please sign in to leave a comment.