Rails engine gem: Run Configuration Error: Rails server launcher wasn't found in project

Using 4.0.1 on OSX Lion.

I have a rails engine gem, with an embedded test app which is used to test the app, built using "rails plugin new mygem --full".

Upon opening in RubyMine:

[rake --tasks] ** Invoke load_app (first_time)

** Execute load_app



However "raks --tasks" works fine from the command line.

And there are no default configurations. If I add one, I get the error "Run Configuration Error: Rails server launcher wasn't found in project" at the bottom of the configuration dailog.

The gem's root contains script/rails which loads test/dummy/script/rails. Running the server works fine from the command line. I'm using bundler and have that box checked in the RubyMine configuration.

Seems like this error is misleading, and that RubyMine is actually looking for something more.
2 comments
Comment actions Permalink

I have the same problem  in Intelli Idea 2016.3 it give the error im in Gnu/Linux please Fix the problem @jetbrain

Error running Unnamed: Rails server launcher wasn't found in project

0
Comment actions Permalink

@Douglas,

could you please specify what RubyMine version you use. A similar problem (https://youtrack.jetbrains.com/issue/RUBY-17963) has been fixed in RubyMine 2016.2

 

@Obelich,

is it a Rails engine or RoR application? Could you please provide screenshots from your Run configuration and Project Settings | Modules

0

Please sign in to leave a comment.