6 comments
Comment actions Permalink

Could it be, that your color scheme is IRB "incompatible" and you are having the same foreground / background color set?

What happens if you switch to a different color scheme?


cheers
jc

0
Comment actions Permalink

I agree with Jens-Christian. Try to select all text in IRB console, invisible text with black foreground should become visible. Also pleas check your color scheme settings:
Screen shot 2010-01-15 at 4.14.52 PM.png

0
Comment actions Permalink

I'm just trying out RubyMine for the first time (on an existing Rails app and RVM). I've possibly got the same problem and it definately isn't the color scheme. When I type commands, nothing shows up, but when I hit <enter> a new ?> prompt shows. When I copy/paste the contents into TextEdit, it confirms that it isn't registering any of my input except the <enter>.


Screen shot 2010-05-29 at 1.30.10 AM.png



Not sure if it relevant, but when I copy/paste the command it appears to be using and run it in Terminal, I get:

desktop:~ chrisfinne $ /Users/chrisfinne/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2010.01/bin/ruby -e STDOUT.sync=true;STDERR.sync=true;load($0=ARGV.shift) /Users/chrisfinne/.rvm/rubies/ree-1.8.7-2010.01/bin/irb --prompt simple
-bash: syntax error near unexpected token `$0=ARGV.shift'


The Rails Console has the same problem.

0
Comment actions Permalink

Hi Ivan,

On the screenshot you attached I've seen error message: stty: stdin isn't a terminal
Most likely this is the problem. Don't you have any special extensions extended?

Regards,
Oleg

0
Comment actions Permalink

Hello Chris,

I've checked ree-1.8.7-2010.01 IRB console in RubyMine 2.0.2, RubyMine 2.5 first EAP (96.172), and our RubyMine trunk build. It works ok.

.When I type commands, nothing shows up, but when I hit <enter> a new ?> prompt shows. When I copy/paste the contents into TextEdit, it confirms that it isn't registering any of my input except the <enter>.

- Which RubyMine build do you use?
- Please attach logs as described in javascript:; document

0
Comment actions Permalink

I'm on 2.0.2. I renamed my ~/.irbrc and /etc/irbrc and all is fine. Must have been some of the crazy stuff in there that has accumulated over time.

0

Please sign in to leave a comment.