GWT Studio -- error during startup

On demetra (5321), installed the GWT Studio plugin.

On restart, I get the following exception:

java.lang.NoClassDefFoundError: gnu/trove/THashMap
at com.intellij.openapi.util.IconLoader.(IconLoader.java:37) at com.intellij.psi.impl.ElementBase.]]>(ElementBase.java:123)
at com.intellij.ide.startup.StartupActionScriptManager$CopyCommand.execute(StartupActionScriptManager.java:16)
at com.intellij.ide.startup.StartupActionScriptManager.executeActionScript(StartupActionScriptManager.java:19)
at com.intellij.ide.plugins.PluginManager.initClassloader(PluginManager.java:294)
at com.intellij.ide.plugins.PluginManager.bootstrap(PluginManager.java:260)
at com.intellij.ide.plugins.PluginManager.main(PluginManager.java:264)
at com.intellij.ide.plugins.PluginManager.main(PluginManager.java:191)
at com.intellij.idea.Main.main(Main.java:47)

Any workaround?

Thanks.

11 comments
Comment actions Permalink

There's a horrible bug with the plugin manager in this build. Go to your plugins directly, and you'll probably find an unpacked com directory, blow it away (alonside anything that looks it just came from an unpacked jar), then manually download the plugin jar, and drop it into the plugin dir.

0
Comment actions Permalink

That did the trick. Many thanks Hani. -- Pierre

0
Comment actions Permalink

Hello Hani,

HS> There's a horrible bug with the plugin manager in this build. Go to
HS> your plugins directly, and you'll probably find an unpacked com
HS> directory, blow it away (alonside anything that looks it just came
HS> from an unpacked jar), then manually download the plugin jar, and
HS> drop it into the plugin dir.

Don't mix up the horrible bugs. :) The problem causing the unpacked com
directory to appear was in the plugin repository, not in IDEA, and it's been
fixed a while ago. The NoClassDefFoundError is a different one, and is indeed
in IDEA (the fun part is that it's not caused by IDEA code, but by random
code generated by our obfuscator for "control flow obfuscation" purposes).
It'll be fixed in the next EAP.

--
Dmitry Jemerov
Software Developer
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

BTW, to fix this as workarund, you need to delete anything in ${idea.system.path}/plugins.
The action.script and the downloaded jars.

0
Comment actions Permalink

Yep, so when we can expect next EAP ?

0
Comment actions Permalink

Hi everybody,
I've the problem when demetra restart, then i delete the plugin directory.
So far so good. But i need GWT Studio plugin and i cant find it when make a plugin update.
How can i solve this problem?
Thanks in advance

0
Comment actions Permalink

Try latest EAP build. It contains buundled GWT Studio plugin.

rui wrote:

Hi everybody,
I've the problem when demetra restart, then i delete the plugin directory.
So far so good. But i need GWT Studio plugin and i cant find it when make a plugin update.
How can i solve this problem?
Thanks in advance

0
Comment actions Permalink

Thanks for your comment Alex, but i'm trying idea5350.exe!
i think that is the latest!
I there anyway to download the plugin and put it on Demetra??
Thanks in advance

Rui Silva

0
Comment actions Permalink

You don't need to download or install it. Plugin should be already
installed.

rui wrote:

Thanks for your comment Alex, but i'm trying idea5350.exe!
i think that is the latest!
I there anyway to download the plugin and put it on Demetra??
Thanks in advance

Rui Silva

0
Comment actions Permalink

But Alex why when i restart Demetra it's gaves an error with GWT plugin and shutdown?

0
Comment actions Permalink

I get the same issue. Went into the settings, set the path to my GWT installation. Now whenever I restart, I get the same message. I've had to remove the plugin altogether so that I can continue.

0

Please sign in to leave a comment.