Why does the error report submitter always seem to be greyed out?

My custom language plugin has an error report submitter in it that submits errors to my hosted YouTrack instance. I'd like for people to use it, but it seems like the submit button is always greyed out for some reason. It does work when I am testing my plugin launched from IDEA (via a run profile).

When run as a normal plugin to IDEA the button is very rarely enabled. Is this the expected behavior? Is there some setting that the users need to make to be able to submit errors?

3 comments
Comment actions Permalink

Hello Jon,

You need to provide an implementation of the errorHandler extension point.
Obviously we do not want third-party plugin bugs to be submitted to our issue
tracker, so you'll need to provide your own implementation of the submitter
and the receiving side.

My custom language plugin has an error report submitter in it. I'd
like for people to use it, but it seems like the submit button is
always greyed out for some reason. It does work when I am testing my
plugin launched from IDEA (via a run profile).

When run as a normal plugin to IDEA the button is very rarely enabled.
Is this the expected behavior? Is there some setting that the users
need to make to be able to submit errors?


--
Dmitry Jemerov
Development Lead
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

Thanks Dmitry for your prompt reply.

I do have my own implementation of errorHandler. It reports errors to my hosted YouTrack instance:

Here is an example: http://sylvanaar.myjetbrains.com/youtrack/issue/IDLua-26?projectKey=IDLua

The thing is it doesn't seem to work when run from the packaged plugin jar, but works great when I am running the plugin duing development.

I am wondering if there is something I am missing. I did even include a test exception action, and that will make the error reporter enable the submit button, but for some reason other errors that are reported as coming from my plugin do not have the submit button enabled.

0
Comment actions Permalink

I guess sometimes asking a question helps you find the answer on your own. It looks like my ant build that I use on the teamcity server didnt include my error reporter sources. I would have thought there would have been an error about a missing class for the error reporter extension though.

0

Please sign in to leave a comment.