community.git repo tags don't match binary release numbers

JetBrains.org instructions say that one should checkout community.git, install Community Edition and create an Idea SDK that points to Community Edition home path and uses community.git repo contents as sources. But the problem is that binary build numbers and repo tags won't match. E.g. I can get binary build 103.14, install it, but there is no idea/103.x tags in the repo at all. That means that sources and binaries will be slightly different, that may not harm if you are lucky, but the possibility of mismatch when debugging bugs me. Or did I misunderstand any instructions?

5 comments
Comment actions Permalink

Hello Max,

Please have a better look. The community repository does have tags for all
builds of IDEA and other products:
http://git.jetbrains.org/?p=idea/community.git;a=tags

JetBrains.org instructions say that one should checkout community.git,
install Community Edition and create an Idea SDK that points to
Community Edition home path and uses community.git repo contents as
sources. But the problem is that binary build numbers and repo tags
won't match. E.g. I can get binary build 103.14, install it, but there
is no idea/103.x tags in the repo at all. That means that sources and
binaries will be slightly different, that may not harm if you are
lucky, but the possibility of mismatch when debugging bugs me. Or did
I misunderstand any instructions?


--
Dmitry Jemerov
Development Lead
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

Wow! That's really weird! My repo clone does not contain idea/103.x tags at all, but all idea/104.x are present! Looks like, my repo is somehow broken. I'll clone it once again and report if tags have appeared when done.

0
Comment actions Permalink

Hello Max,

Note that the 103.* tags are in the x0x branch, not in master.

Wow! That's really weird! My repo clone does not contain idea/103.x
tags at all, but all idea/104.x are present! Looks like, my repo is
somehow broken. I'll clone it once again and report if tags have
appeared when done.


--
Dmitry Jemerov
Development Lead
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

Hmm, I just cloned community.git, "git branch -a" shows "maia" and "master" branches only. Now I am on master branch, and idea/103.x tags are present

0
Comment actions Permalink

I had exactly the same problem with tags(tags was different) and fresh clone helps me to. Maybe it is git issue not IDEA repository.

0

Please sign in to leave a comment.