Ant build file error highlighting

Hi, all elements in my ant build files are marked as errors. ant navigation works fine, but IDEA says the element is not registered, and therefore every ant element, like ]]>, etc, is highlighted as an error.

It has been this way for at least 2 years now (i'm just getting around to asking about this). how do i make IDEA recognize ant xml? AFAIK, there is no dtd or schema for ant.

does anyone have any pointers?

Thanks!

7 comments
Comment actions Permalink

Hello Trevor,

Please make sure that you didn't disable the Ant plugin.

Hi, all elements in my ant build files are marked as errors. ant
navigation works fine, but IDEA says the <project> element is not
registered, and therefore every ant element, like <target>, etc, is
highlighted as an error.

It has been this way for at least 2 years now (i'm just getting around
to asking about this). how do i make IDEA recognize ant xml? AFAIK,
there is no dtd or schema for ant.

does anyone have any pointers?

Thanks!

--
Dmitry Jemerov
Development Lead
JetBrains, Inc.
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

its enabled. everything works just fine..functionally. i can add it as an ant build file, execute targets, ctrl-click navigation, etc, its just that everything is marked as an error. i've been using idea since version 3, and i think its always been this way for me.

i assume, its not that way for others?

see attached picture.

Thanks



Attachment(s):
ant-error-highlighting.JPG
0
Comment actions Permalink

Hello Trevor,

its enabled.  everything works just fine..functionally.  i can add it
as an ant build file, execute targets, ctrl-click navigation, etc, its
just that everything is marked as an error.  i've been using idea
since version 3, and i think its always been this way for me.

i assume, its not that way for others?

see attached picture.

Thanks


1. What IDEA version are you using?
2. Could you post all the attributes of your "project"element. I see "xmlns:artifact=...", and - what is the complete list?

Alexander.

0
Comment actions Permalink

i don't seem to have permissions to upload an image, so here is and ant build file that has the same error highlighting issues:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="build-project" basedir=".">
    <target name="init">
            <echo message="this is a test"/>
    </target>
</project>

project, target and echo are marked in red as errors.  i'm now using idea 8.0.1.

0
Comment actions Permalink

please note that ant functionality seems to work fine.  i can navigate between targets, etc.  its just that everything is highlighted as an error...so real errors are more difficult to find. its been this way for me since i can remember...so since idea v6 at least. 

0
Comment actions Permalink

Hello Trevor,

i don't seem to have permissions to upload an image, so here is and
ant build file that has the same error highlighting issues:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<project name="build-project"
basedir=".">
<target name="init">
<echo
message="this is a test"/>
</target>
</project>

project, target and echo are marked in red as errors. i'm now using
idea 8.0.1.

---
Original message URL:
http://www.jetbrains.net/devnet/message/5227992#5227992


So, even simple file is red... I saw reports about such bug a couple of times,
but failed to reproduce.

Try to erase IDEA caches and restart (if it's not yet done). No more ideas
for now.

Alexander.


0
Comment actions Permalink

its not caches...i've recrated my system_dir many times.  i removed my $idea_config/options folder and that sorted the issue!

i was thinking about configuration 'baggage' i've been carrying over from IDEA version to IDEA version...apparently something in options/*.xml was out of whack.


Thanks,
Trevir

0

Please sign in to leave a comment.