make project broke?

Is anybody else having weird problems running 'Make Project' on projects with multiple modules with dependencies on each other?

I'm having some weird issues with code changing in the dependcy module and those changes not getting picked up and applied to the dependent module.

say i add a method to a class in the dependency, and reference that new method in the dependent module and then run make. I get error messages now that say it cannot find the new method. The only workaround is to do a full rebuild of the project.

I'm also experiencing weird issues with classes not getting replaced in the Tomat integration after making the project.

15 comments
Comment actions Permalink

I had the same issue here. Very strange. I even tried deleting the
compiler and cache directories in the .intellij dir....

Eventually worked, after several restarts and rebuilds...

Build 2218 on XP.

John
"Andre Mermegas" <no_mail@jetbrains.com> wrote in message
news:3277956.1090517060412.JavaMail.itn@is.intellij.net...

Is anybody else having weird problems running 'Make Project' on projects

with multiple modules with dependencies on each other?
>

I'm having some weird issues with code changing in the dependcy module and

those changes not getting picked up and applied to the dependent module.
>

say i add a method to a class in the dependency, and reference that new

method in the dependent module and then run make. I get error messages now
that say it cannot find the new method. The only workaround is to do a full
rebuild of the project.
>

I'm also experiencing weird issues with classes not getting replaced in

the Tomat integration after making the project.


0
Comment actions Permalink

OMG! I've hit the same thing, and I'm totally screwed here with this situation. I CANNOT GET A BUILD TO FINISH.

If any has ideas at all on this one, please let me know. I've rebuilt the entire project with no luck. These errors are on compile only and they do not show up in the IDE.

0
Comment actions Permalink

its not a fluke with 2218 either, still happening in 2222

0
Comment actions Permalink

I have exactly the same problem.

Also, the affected code is not marked red in the editor. Changes in the dependency modules are recognized immediately in the editor but not when running 'Make Project'.

0
Comment actions Permalink

If someone could create a test project that illustrates the problem and attach it to the SCR
http://www.intellij.net/tracker/idea/viewSCR?publicId=36800, that would be great

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"


"Andre Mermegas" <no_mail@jetbrains.com> wrote in message news:3277956.1090517060412.JavaMail.itn@is.intellij.net...

Is anybody else having weird problems running 'Make Project' on projects with multiple modules with dependencies on each other?

>

I'm having some weird issues with code changing in the dependcy module and those changes not getting picked up and applied to the

dependent module.
>

say i add a method to a class in the dependency, and reference that new method in the dependent module and then run make. I get

error messages now that say it cannot find the new method. The only workaround is to do a full rebuild of the project.
>

I'm also experiencing weird issues with classes not getting replaced in the Tomat integration after making the project.



0
Comment actions Permalink

Happens here, too. I always switch back to our ant build system and do a clean build there.
Afterwards building in Idea works again.

Unfortunately I know of no reliable way to reproduce that behaviour. I think it happened most often after doing a CVS update.

Maybe the following scenario causes a problem?!

  • Somebody else moves or deletes a source file.

  • I do an update - Idea deletes the source file but leaves the localy compiled byte code in the output folder?!

  • Idea fails to pick up necessary changes because references to the old class are still valid (because the byte code is still there).

0
Comment actions Permalink

Unfortunately, I cannot reproduce this, everything works fine for me - that's why I'm asking for the test project.

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"


0
Comment actions Permalink

That's the strange thing... it doesn't seem to happen every time.

I'm unable to reproduce it on a consistent basis.

John
"Eugene Zhuravlev (JetBrains)" <jeka@intellij.com> wrote in message
news:cdqf1g$8d0$1@is.intellij.net...

If someone could create a test project that illustrates the problem and

attach it to the SCR

http://www.intellij.net/tracker/idea/viewSCR?publicId=36800, that would be

great
>

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

>
>

"Andre Mermegas" <no_mail@jetbrains.com> wrote in message

news:3277956.1090517060412.JavaMail.itn@is.intellij.net...

Is anybody else having weird problems running 'Make Project' on projects

with multiple modules with dependencies on each other?

>

I'm having some weird issues with code changing in the dependcy module

and those changes not getting picked up and applied to the

dependent module.
>

say i add a method to a class in the dependency, and reference that new

method in the dependent module and then run make. I get

error messages now that say it cannot find the new method. The only

workaround is to do a full rebuild of the project.

>

I'm also experiencing weird issues with classes not getting replaced in

the Tomat integration after making the project.
>
>


0
Comment actions Permalink

Ok here is a test project where you can reproduce the error.

Change the variable name in DependencyTester from s to s1 or whatever, then move to MainTester and change that to reference the new variable name and then 'Make Project' ctrl-f9.



Attachment(s):
BrokenMake.zip
0
Comment actions Permalink

On reproducint the error... I definately worked fine for about a day or so, and then it stopped working. I rebuild the project from scratch, and it had no effect.

The only thing I haven't tried is to clear out



Attachment(s):
Image1.gif
0
Comment actions Permalink

Sorry - I did an "Attach and Post" instead of attach on the image. I haven't tried cleaning out the classes dir in the past. So I just now gave that a try.

It seems to work except the web module compains about not being able to find the web.xml, which is there. I attached the image in my previous post.

0
Comment actions Permalink

i think that zip got corrupted somehow in transit, lets try again.



Attachment(s):
BrokenMake.rar
0
Comment actions Permalink

Thanks Andre!

We've fixed this one in 2631.

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"



0
Comment actions Permalink

Will this build be available soon?
"Eugene Zhuravlev (JetBrains)" <jeka@intellij.com> wrote in message
news:ce2sfs$k23$1@is.intellij.net...

Thanks Andre!

>

We've fixed this one in 2631.

>

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

>
>
>


0
Comment actions Permalink

Yes, it should be available today.

--
Best regards,
Eugene Zhuravlev
Software Developer
JetBrains Inc.
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"



0

Please sign in to leave a comment.