Classic?

That's the output in my debugger console when debugging a plugin:

C:\java\idea\jre\jre\bin\java -classic -Xbootclasspath/p:C:/java/idea\lib\boot.jar ...
Connected to the target VM, address: '127.0.0.1:1617', transport: 'socket'
Disconnected from the target VM, address: '127.0.0.1:1617', transport: 'socket'
Warning: classic VM not supported; client VM will be used

Process finished with exit code 0

5 comments
Comment actions Permalink

JetBrains, any comment?

0
Comment actions Permalink

Is this warning a problem for you? I assume it passes -classic for backwards compatibility in case you're running a 1.3 VM.

0
Comment actions Permalink

Running IDEA with a 1.3 VM? You're kidding...

0
Comment actions Permalink

Hello Martin,

MF> That's the output in my debugger console when debugging a plugin:
MF>
MF> C:\java\idea\jre\jre\bin\java -classic
MF> -Xbootclasspath/p:C:/java/idea\lib\boot.jar ...
MF> Connected to the target VM, address: '127.0.0.1:1617', transport:
MF> 'socket'
MF> Disconnected from the target VM, address: '127.0.0.1:1617',
MF> transport: 'socket'
MF> Warning: classic VM not supported; client VM will be used
MF> Process finished with exit code 0

Which build of IDEA does the problem happen with? Did you install it to a
clean directory? Do you have the option "Force Classic VM for JDK 1.3.x and
earlier" set in the debugger options?

--
Dmitry Jemerov
Software Developer
http://www.jetbrains.com/
"Develop with Pleasure!"


0
Comment actions Permalink

Dimitry,

1) It happens with build 5650 (it started earlier, but I don't remember when);
2) I installed into a clean directory;
3) the 'force classic VM...' option is set;
4) the -classic is not set if I uncheck the option.

It's not a big issue of course, but it irritates me that an option for a 1.3 VM is set when launching IDEA's own 1.5 VM...

0

Please sign in to leave a comment.