Running Tomcat in IDE - jars in shared/lib not seen

I am using Tomcat 5.0.19. I have defined an application server within IDEA, and pointed it to my Tomcat home location. IDEA automatically adds all jar files it finds in the TOMCAT_HOME\common\lib and TOMCAT_HOME\shared\lib directories.

However, when I run my web app from within IDEA, none of the Jar files in shared\lib directory are getting loaded, resulting in ClassNotFoundExceptions.

What do I have to do, to get these jar files to be visible to my running application?

2 comments
Comment actions Permalink

Which version of IDEA are you using? The problem should be fixed in Diana EAP (see http://jetbrains.net/jira/browse/IDEADEV-25725 for a workaround).

I am using Tomcat 5.0.19. I have defined an application server within IDEA, and pointed it to my Tomcat home location. IDEA automatically adds all jar files it finds in the TOMCAT_HOME\common\lib and TOMCAT_HOME\shared\lib directories.

However, when I run my web app from within IDEA, none of the Jar files in shared\lib directory are getting loaded, resulting in ClassNotFoundExceptions.

What do I have to do, to get these jar files to be visible to my running application?



--
Nikolay Chashnikov
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

I followed the workaround in the JIRA item referenced, and it worked like a charm.

BTW: I am using IDEA 7.0.4 #7941. As I am stil pretty new to IDEA not too interested in switching to EAP version just yet.

thx.

0

Please sign in to leave a comment.