OutOfMemoryError in various builds - weird problem

Hey all,

Ok, firstly, I doubt that this is any sort of bug, but am posting here in the hope that someone will have seen something similar and be able to suggest a solution for me.

I've, up till recently, been using build 833, then upgraded recently to 859. Things were going along fine until yesterday, when I went to open my project and couldn't. The behaviour I see is the project is left in a half opened state - the console window shows an OutOfMemoryError, and I have no sidebars in IDEA at all.

I've tried using builds 833, 856 and 859 to open this project, tried creating a new (empty) project, and even tried deleting my user preferences settings. All to no avail.

Has anyone seen something similar with this? I'm really struggling to think what it is I've done.

cheers
dim

3 comments
Comment actions Permalink

Did you already increased the max mem for the VM?
Take a look at the idea.lax /idea.bat or idea.sh. The is the VM parameters line having a value by default "-Xmx128m". Change this to 192m or more dependent on your systems resources.

Sven

0
Comment actions Permalink

I'm already at 192meg.... and I'm sure everyone will agree that it shouldn't take 192meg to open a project (o: seemed to have something to do with old cache files I suspect...

anyway, 873 is out now, downloading atm (o:

cheers
dim

0
Comment actions Permalink

Then potentially the cleaning of all changes would help?

0

Please sign in to leave a comment.