JSP debugging using Weblogic

I have Weblogic 8.1 and IDEA 4.5.
Can someone please explain to me the steps necessary to debug JSPs inside Weblogic?

I want to place debug breakpoints in the JSP source code (web pages - .jsp files).

Can I do so connecting to an already running Weblogic server? Do I have to debug the JSPs first?

9 comments
Comment actions Permalink

I have been tryuing to do the same without success. If you do find out how, I would be grateful if you could post the skillz needed here.
Thanks!

0
Comment actions Permalink

Please make sure your weblogic.xml contains following tag:
<weblogic-web-app>
<jsp-descriptor>
<jsp-param>
<param-name>debug</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
</jsp-descriptor>
</weblogic-web-app>

(Can be found in the IDEA standard Settings|File Templates|J2EE|Weblogic)
Also, note that JSP debugging works in the Weblogic 7+ only.

-



regards,
Alexey Kudravtsev
Software Developer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with pleasure!"

"Yogesh chhabra" <forgotit@myrealbox.com> wrote in message
news:29290755.1094077434902.JavaMail.itn@is.intellij.net...

I have been tryuing to do the same without success. If you do find out

how, I would be grateful if you could post the skillz needed here.

Thanks!



0
Comment actions Permalink

It still doesn't work.
When I put a breakpoint, it has a small green x on it and the tooltip states:

"Breakpoint is invalid : Breakpoint does not belong to any class."

Should the ear/war be deploy in a specific manner?

0
Comment actions Permalink

Jonathan Taub wrote:

It still doesn't work.
When I put a breakpoint, it has a small green x on it and the tooltip states:

"Breakpoint is invalid : Breakpoint does not belong to any class."

Should the ear/war be deploy in a specific manner?

Is your JSP part of a Web Application Module that is built and deployed
by IDEA?

0
Comment actions Permalink

It is a module but it is not deployed within IDEA but externally done so.

That is the reason that in my original request I've asked for an explnataion of the whole thing.

0
Comment actions Permalink

I have the same problem with Tomcat and Resion. Jsp Debug is not working. :(

0
Comment actions Permalink

How do we configure Idea 4.5 to debug jsp deployed on weblogic 8.1 ?

Can someone explain the detail configuration steps ?

Thank,
/tejas

0
Comment actions Permalink

Hi,

Please make sure your weblogic.xml contains following tag:
<weblogic-web-app>
<jsp-descriptor>
<jsp-param>
<param-name>debug</param-name>
<param-value>true</param-value>
</jsp-param>
</jsp-descriptor>
</weblogic-web-app>

(Can be found in the IDEA standard Settings|File Templates|J2EE|Weblogic)

Also, note that JSP debugging works in the Weblogic 7+ only.

tejas wrote:

How do we configure Idea 4.5 to debug jsp deployed on weblogic 8.1 ?

Can someone explain the detail configuration steps ?

Thank,
/tejas



--
Best regards,
Maxim Mossienko
IntelliJ Labs / JetBrains Inc.
http://www.intellij.com
"Develop with pleasure!"

0
Comment actions Permalink

Hi maxim,
I tried the same but still i was not able to put the break points on the jsp pages. My environment is as follows

Weblogic : 8.1
IDEA : 4.5

We are deploying the modules not using ideaJ, but debugging remotely.

Can you help on this

0

Please sign in to leave a comment.