HTML files with capital letter -> no code highlighting?

When I name a HTML file to something like "EventController.html" - starting with a captital "E", code highlightning will not work and the icon changes to a blue something. As soon as the file is renamed to a title starting lowercase, everything is fine.

Is this an intended behaviour? How do I have to think about that to understand this behaviour?
Thanks for any insights!

Best,
Robert

7 comments
Comment actions Permalink

Hi there,

To start with: please show screenshots of such files (I mean -- file type icons).

Also -- does this happens with that file ONLY .. or with ANY file that starts with capital letter?

0
Comment actions Permalink

Well, did you try? What is happening in your phpstorm? Any changes in file type? Or do I get from your message that this is a NOT intended behaviour? - And yes, so far it only happens with html files, otherwise I would have posted it.

Sorry, but your questions are not really an answer...

0
Comment actions Permalink
Sorry, but your questions are not really an answer...

Maybe because they are actually "questions"..?

Well .. since you are expert here and definitely know how to sort it out... then I can only apologies for wasting your (possibly invaluable) time. GL further.

0
Comment actions Permalink

I asked questions and expected answers here - that's the idea of a forum, at least in my opinion. I did answer yours, you didn't anser mine. Fazit: not really helpful for me. So: did you try? Any similar behaviour? Or is this a bug that has to be filed?

0
Comment actions Permalink
I asked questions and expected answers here - that's the idea of a forum, at least in my opinion.

I agree with you.

I did answer yours, you didn't anser mine.

You did NOT. I still do not see neither screenshot or answer on my (very specific, I believe) question. Instead I saw counter-questions about my setup and something that only partially addresses my question.

Or is this a bug that has to be filed?

Purely based on your description (since I still do not see ANY screenshots -- maybe you forgot to attach them?) I can say that very likely (99.9% IMO) that this is just a misconfiguration on your end and not a bug (regardless of how such misconfiguration happened).

Right now (without having answers to my questions) I only have this idea:

  1. Settings | File Types
  2. Check every file type entry that has that "blue something" icon (there is a few file types that have "blue something" icons, hence I cannot give you more accurate description). But let's assume that it is "Text file" icon.
  3. Check the patterns in bottom list -- quite likely that you will have "EventController.html" (or very similar) entry there.
    • If so -- remove it.
    • If not -- then my guess is invalid.
0
Comment actions Permalink

You're right - I should have mentioned that it's the file icon!
Good man - your assumption was right! Thanks!

0
Comment actions Permalink

[double post - sorry]

0

Please sign in to leave a comment.