Data connection cannot be opened with this PROT setting

Hello,

I am trying to set up FTP deployment. I have progressed as far as to make "Test FTPS connection..." and "Autodetect" root path work. Password and login are passed ok. However, the "Remote host" pane is empty (only the name of the server is shown, no directories underneath), and when trying to do "Compare with Deployed Version on ***", I get "Remote file *** does not exist". The log reads:

2012-09-27 09:48:52,442 [1069610]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > AUTH TLS

2012-09-27 09:48:52,449 [1069617]   INFO - mand.HgRemoteChangesetsCommand - executeCommand no default path configured

2012-09-27 09:48:52,614 [1069782]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 234 AUTH TLS OK.

2012-09-27 09:48:52,907 [1070075]   INFO - mand.HgRemoteChangesetsCommand - executeCommand no default path configured

2012-09-27 09:48:53,201 [1070369]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > USER kotya@***.***

2012-09-27 09:48:53,375 [1070543]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 331 User kotya@***.*** OK. Password required

2012-09-27 09:48:53,375 [1070543]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > PASS ******

2012-09-27 09:48:53,865 [1071033]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 230 OK. Current restricted directory is /

2012-09-27 09:48:53,865 [1071033]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > TYPE I

2012-09-27 09:48:54,039 [1071207]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 200 TYPE is now 8-bit binary

2012-09-27 09:48:54,039 [1071207]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > CWD /

2012-09-27 09:48:54,214 [1071382]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 250 OK. Current directory is /

2012-09-27 09:48:54,215 [1071383]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > SYST

2012-09-27 09:48:54,388 [1071556]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 215 UNIX Type: L8

2012-09-27 09:48:54,389 [1071557]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > PASV

2012-09-27 09:48:54,564 [1071732]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 227 Entering Passive Mode (70,87,28,170,234,181)

2012-09-27 09:48:54,731 [1071899]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - > LIST

2012-09-27 09:48:54,908 [1072076]  DEBUG - ins.plugins.webDeployment.ftps - 521 Data connection cannot be opened with this PROT setting.

 


What does it mean and what should I do? Thanks in advance!

UPDATE: I have noticed that FileZilla issues a command "PROT P" which I cannot see in the phpStorm log. Can I make phpStorm use the private mode? Does it know about the protection modes at all?

1 comment
Comment actions Permalink

Hello!

This bug is already filed here and is planned to be fixed soon.

Elena Shavedova

0

Please sign in to leave a comment.