could not close the output stream for file

I'm using PhpStorm to develop my online website and using FTP Synchronization for that. everything was good but unfortunately now when i saving my file, php file not uploading and just print this error in file transfer window:

[3/4/2016 2:16 AM] Failed to transfer file 'C:\Users\hamid\PhpstormProjects\dlepersian.ir\engine\inc\hyvip.php': could not close the output stream for file "ftp://dlepersian.ir/engine/inc/hyvip.php".
16 comments
Avatar
Vladimir Luchansky
Comment actions Permalink

Hello,

Please try to enable File | Settings | Build, Execution, Deployment | Deployment > Your server > Advanced options > Passive Mode and check if the issue can be reproduced after that.

1
Comment actions Permalink

Hello, thanks for your answer, but problem happens when that option enabled.

this is my default options:

Passive Mode: Enabled

Compatibility Mode: Enabled

Always use List Command: Enabled

Encoding: utf-8

1
Avatar
Vladimir Luchansky
Comment actions Permalink

Thanks!

We would like to take a look at the detailed log. Please enable debug information collection by following next steps:

  1. Go to Help > Configure Debug Log Settings.
  2. Add there com.jetbrains.plugins.webDeployment line.
  3. Restart PhpStorm.
  4. Reproduce the issue.
  5. Send the IDE log file to us. You can locate it with the help of the following article: https://intellij-support.jetbrains.com/hc/en-us/articles/207241085-Locating-IDE-log-files.
0
Comment actions Permalink

http://dlepersian.ir/phpstorm_log.zip 

I was thinking the problem maybe caused by my Server, so I changed That, But after 2-3 hours, problem happens again. this is what you want. thank you for your helps.

1
Comment actions Permalink

I have the same problem, it used to work in the passed, this doesn't happen every time

1
Comment actions Permalink

I am having this problem as well... This does not happen in FileZilla or Netbeans connecting to the same server. If I toggle between passive modes or go to the server and force a disconnect it will re-connect and work but only for a couple of uploads before throwing the error again.

This is the only deployment capable software I actually PAY for so having this as an error is frustrating when it does not work.

1
Comment actions Permalink

Unfortunately, currently there's no solution. For the reference: https://youtrack.jetbrains.com/issue/WI-20698

0
Comment actions Permalink

Hi Eugene,

any update on this issue? When will it be resolved?

Thanks,

Michael 

0
Comment actions Permalink

Unfortunately, there is no ETA available on this issue resolution, sorry.

-1
Comment actions Permalink

Same problem here when trying to upload files to a project that was previously deployed with PHPStorm / FTP without issues.

 

EDIT: I selected every folder in the project and deployed it manually via context menu. It worked. So PHPStorm is overwhelmed by a few dozen files apparently.

0
Comment actions Permalink

Hi Michael, please check out the solution mentioned here: https://youtrack.jetbrains.com/issue/WI-47822 

Works like a charm for me.

0
Comment actions Permalink

Because another ftp client connected to same server , with same ip .

try disconnect another ftp connection .

this was works for me. 

0
Comment actions Permalink

This bug still exists in version 111 211.7442.50 june 4 2021

What I experienced: On the server side: no more incoming requests, no errors, the firewall is not blocking anything.
If I restart PHPStorm, the problem will be fixed
If the File | Settings | Build, Execution, Deployment | Deployment> Your server> Advanced options> Passive Mode check or uncheck (whichever happens, it works back there), the error will be fixed immediately.
I think some cache is cleared when the check mark is inserted or removed.
Or just smoothly PhpStorm deletes the connection stuff and re-initializes it.
It comes out very thinly if they went densely, you may come across two uploads, I don't know, but that's not good!

 

0
Comment actions Permalink

Unfortunately, there is no single solution and there could be plenty of reasons for deployment misbehaviour and logs could be a nice starting point to check out what is really happening. Before collecting these and contacting the support team, please enable the extended log level. To increase the deployment actions logging level, please add the following lines to the "Help > Diagnostic Tools > Debug Log Settings" section:
#com.intellij.ssh
#com.jetbrains.plugins.webDeployment

Afterwards, you may collect logs with the "Help > Collect Logs" menu option.

0
Comment actions Permalink

here to report the same issue. worked a few days back but since yesterday i cant upload shit, whilst the connection works fine. bug report is being sent.

ok: false alert.

in my case i just realized, that the server package was limited/full so the server refused taking any new files..

0
Comment actions Permalink

Sorry, not sure if I understand your concern, what bar?

0

Please sign in to leave a comment.