Typescript debugging - variables undefined in TS but work in compiled JS

I am debugging a node app written in typescript.  Breakpoints in the TS are hit, but most variables are undefined.  However, those same variables ARE defined when I set a breakpoint in the compiled JS.

Any idea what is going on here?  Running Webstorm 2018.1.  This is my tsconfig.json:

 

{
"compilerOptions": {
"module": "commonjs",
"moduleResolution": "node",
"target": "es6",
"sourceMap": true,
"noImplicitAny": false,
"watch": false,
"typeRoots": [
"./node_modules/@types/"
]
},
"exclude": ["node_modules"]
}
5 comments

Usually such issues occur when the generated name doesn't match the original one, and no name mappings are provided in sourcemaps

0

Okay, any suggestions?  I tried deleting the source maps and recompiling -- to no avail.

0

If a tool you are using for generating sourcemaps doesn't support name mappings ( "names":[] is missing or empty) , re-generating sourcemaps won't help

0

Debugging previously worked fine on this project; did something change with Webstorm 2018?  I am using TS 2.7.2 and the Webstorm TS service.  I generated the sourcemaps simply by compiling at the command line with tsc.  I tried adding "inlineSources": true to tsconfig.json.  Didn't help.

"names":[] is definitely empty in each of my map files, but according to this issue - https://github.com/Microsoft/TypeScript/issues/9627 - TS doesn't support this feature anyway.  So I think they've always been empty.  I took a look at other people's map files; their "names":[] are empty too.

0

>did something change with Webstorm 2018?

there are no issues I'm aware of.

Can you provide a project that can be used for recreating the issue?

0

Please sign in to leave a comment.