Unable to Deploy to Tomcat

Answered

When trying to get IntelliJ to deploy to Tomcat it appears to hang on deployment and never succeeds. I'm not sure what is causing this, but I can manually deploy WARs into Tomcat with no issues.

 

Below is a copy of the output:

C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50\bin\catalina.bat run
[2018-03-26 01:39:09,721] Artifact esi-securityservice-war:war exploded: Waiting for server connection to start artifact deployment...
[2018-03-26 01:39:09,722] Artifact mpos-war:war exploded: Waiting for server connection to start artifact deployment...
Using CATALINA_BASE: "C:\Users\greenm\.IntelliJIdea2017.3\system\tomcat\Unnamed_HHT"
Using CATALINA_HOME: "C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50"
Using CATALINA_TMPDIR: "C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50\temp"
Using JRE_HOME: "C:\Java\jdk1.7.0_80_64bit"
Using CLASSPATH: "C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50\bin\bootstrap.jar;C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50\bin\tomcat-juli.jar"
Mar 26, 2018 1:39:10 PM org.apache.catalina.core.AprLifecycleListener init
INFO: The APR based Apache Tomcat Native library which allows optimal performance in production environments was not found on the java.library.path: C:\Java\jdk1.7.0_80_64bit\bin;C:\WINDOWS\Sun\Java\bin;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\ProgramData\Oracle\Java\javapath;C:\WINDOWS\system32;C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\System32\Wbem;C:\WINDOWS\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Strawberry\c\bin;C:\Strawberry\perl\site\bin;C:\Strawberry\perl\bin;C:\Program Files\ibm\gsk8\lib64;C:\Program Files (x86)\ibm\gsk8\lib;C:\IBM\SQLLIB\BIN;C:\IBM\SQLLIB\FUNCTION;C:\IBM\SQLLIB\SAMPLES\REPL;C:\Program Files\nodejs\;C:\Program Files\TortoiseHg\;C:\Android\tools_r25.2.3-windowstools\bin;C:\Ant\apache-ant-1.9.4\bin;C:\Gradle\gradle-2.4\bin;C:\Groovy\groovy-2.4.5\bin;C:\Java\jbsdk8u152b1056.13_32bit\bin;C:\Java\jbsdk8u152b1056.13_64bit\bin;C:\Java\jdk1.7.0_80_64bit\bin;C:\Java\jre1.7.0_80_64bit\bin;C:\Maven\apache-maven-3.0.5\bin;C:\Program Files (x86)\Nmap;C:\Java\jre1.7.0_80_32bit\bin;;C:\Users\greenm\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps;C:\Users\greenm\AppData\Roaming\npm;.
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol init
INFO: Initializing ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.catalina.startup.Catalina load
INFO: Initialization processed in 684 ms
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.catalina.core.StandardService startInternal
INFO: Starting service Catalina
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine startInternal
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/7.0.50
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol start
INFO: Starting ProtocolHandler ["http-bio-8080"]
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.coyote.AbstractProtocol start
INFO: Starting ProtocolHandler ["ajp-bio-8009"]
Mar 26, 2018 1:39:11 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 178 ms
Mar 26, 2018 1:39:21 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployDirectory
INFO: Deploying web application directory C:\Tomcat\apache-tomcat-7.0.50\webapps\manager

 

Any thoughts?

0
1 comment

Found out the JMX port was changed on the Tomcat we were using for deployment. Once I updated that in the configuration, we were able to deploy successfully.

1

Please sign in to leave a comment.