Node JS Debugger not hitting breakpoints

For some reason, the debugger isn't hitting my breakpoints. I've made a very simple test application to explain this issue:

 

index.js

console.log("Hello")

 

A breakpoint is added onto the one and only line in Index.js. I create the following debug configuration:

 

 

Running the debug runs the file absolutely fine (I get the "Hello" output). But it doesn't stop at the breakpoint. 

11 comments
Comment actions Permalink

strange, it definitely works for me using same setup. What IDEA version do you use? Try adding more console.log() lines with breakpoints - do any of them work? Please also attach a screenshot of your debug console while debugging, so that I xcan see what is logged there

0
Comment actions Permalink

IDEA version:

IntelliJ IDEA 2018.3.5 (Ultimate Edition)
Build #IU-183.5912.21, built on February 26, 2019
JRE: 1.8.0_152-release-1343-b28 x86_64
JVM: OpenJDK 64-Bit Server VM by JetBrains s.r.o
macOS 10.14.2

 

More logs:

 

 

Debug console:

 

0
Comment actions Permalink

Oh bloody hell. I was pressing the green "Play" button, not the "Debug" button....

 

I'm an idiot.

0
Comment actions Permalink

I see, thanks for update:)

0
Comment actions Permalink

Thanks for responding. I guess I'm still trying to get used to the IntelliJ layout after VSCode :-)

1
Comment actions Permalink

From today I have this problem using the new version

IntelliJ IDEA 2020.1 (Ultimate Edition)

macOS 10.15.4

1
Comment actions Permalink

Please could you elaborate on this issue? is it a project-specific (i.e. can you reproduce it with basic Node.js apps)? What Node.js version do you use? Please also share a screenshot of Node.js debug console

0
Comment actions Permalink

I have same issue here after I updated IDEA to 2020.1. It seems that debugger does not even start and goes straight into run.  It worked without any issues in IDEA 2019.

Tried to debug the same project in Webstorm 2020.1 - everything works well, debugger starts and stops on breakpoints.

Reproduced on any node.js projects, even simple one line console.log("hello") script.  

 

Debugger console in Webstorm shows debugger starting:

 

Debugger console in IDEA doesn't show this and goes straight into execution

0
Comment actions Permalink

Yes, this is it. Thank you, will watch the issue for updates

 

0
Comment actions Permalink

I confirm, without the GO plugin, the debugger works correctly

1

Please sign in to leave a comment.