phpStorm does fail to connect to Docker in MacOs

I am running Codeception tests through phpStorm and I am running into the following issue:

Testing started at 12:05 PM ...
"[docker-compose://[/Users/reynierpm/dev/docker/docker-compose.yml, /Users/reynierpm/dev/docker/project/docker-compose.local.yml]:case-v2-apache/]:php" -dxdebug.remote_enable=1 -dxdebug.remote_mode=req -dxdebug.remote_port=9000 -dxdebug.remote_host=host.docker.internal /opt/.phpstorm_helpers/codeception.php run --report -o "reporters: report: PhpStorm_Codeception_ReportPrinter" --no-interaction -c /var/www/codeception.yml tests/api/SendRequestApiCest.php
ERROR: Couldn't find `docker` binary. You might need to install Docker:

https://docs.docker.com/engine/installation/mac/

Process finished with exit code 1

all I can see besides what is above is the following:

Docker is up and running. phpStorm is able to find it ... 

I have restarted the IDE several times without success.  The only way I can make it to work is either restarting Docker which makes me take down my whole stack and bring it back up or restart the whole OS which is annoying. Not sure what I could be missing here.

I have Google this and can't find a solution, can I get some ideas in what could I be missing or if this is a bug currently?

I am using:

  •  Docker for Mac 2.3.0.3 (45519)
  •  phpStorm 2020.1.2
  • MacOS Mojave 10.15.5
3 comments
Comment actions Permalink

Just wild guessing, please check if you have proper paths to binaries set up in "Build, Execution, Deployment | Docker | Tools".

0
Comment actions Permalink

Vasiliy Yur is not the case, restarting Docker and/or the OS makes it to work fine without touch any configuration. Seems to be a bug in the IDE see here

Hopefully will be fixed some day :| 

0
Comment actions Permalink

Thanks for the update, I should have checked YouTrack first.

0

Please sign in to leave a comment.