Find usages not working (Alt+F7)!

已回答

Hello there.
I have been using IntelliJ for 4 year.
I have 10.5.2 U.
My problem for some reason find usages and ispections have stopped working.
My classes get highlighted for deletion and when I try to find usages of variables that are used many times at the same class it finds nothing.
Things I tried:
1. Recreate the project/modules
2. Reset ide settings to default
3. Use EAP 110.187
4. Removed some external plugins

What is strange though is if I use the text search (crtl+shift+F) it finds all of them in all the classes.?:|

Any hints?

评论操作 固定链接

Try File | Invalidate caches

On 11/2/2011 9:18 PM, Zisis Pontikas wrote:

Hello there.
I have been using IntelliJ for 4 year.
I have 10.5.2 U.
My problem for some reason find usages and ispections have stopped working.
My classes get highlighted for deletion and when I try to find usages of variables that are used many times at the same class it finds nothing.
Things I tried:
1. Recreate the project/modules
2. Reset ide settings to default
3. Use EAP 110.187

>

Any hints?

>

---
Original message URL: http://devnet.jetbrains.net/message/5364062#5364062


8
评论操作 固定链接

Thanks!
That was it.
Now why didn't I do that earlier?
Most of the time it the caches' that have a problem and a simple invalidation will fix it :D

1
评论操作 固定链接

Thanks for posting this (I know it was a long time ago) but it was the fix I needed and it was driving me nuts.

Thanks again.

Chris

0
评论操作 固定链接

Please attach zipped idea logs for us to do cache inva
lidation automatically


0
评论操作 固定链接

Err... do what?

I solved my problem via the menu.  Are you saying there's a different/automatic thing that can be set up?

0
评论操作 固定链接

I had the same problem, and invalidating the caches fixed it!

Attaching Idea logs as previously requested, in case that will still be of help to the developers.



Attachment(s):
IdeaLogs.zip
1
评论操作 固定链接

New geforce experience registered some shortcuts including ALT+F7, I found it using ( HotKeysList http://www.nirsoft.net/utils/hot_keys_list.html ) and after some investigation I found that it is related to the share feature from it (which it is enabled with alt+z but registers some shortcuts globally). You can disable it in the configuration, or reconfigure shortcuts after pressing alt+z. Hope it helps someone :) as I tried the invalidating cache and it didn't work.

17
评论操作 固定链接

The tip about the Geforce experience did it for me !  (as invalidating cached didn't help either)

 

0
评论操作 固定链接

It was GeForce Experience's fault: 

9
评论操作 固定链接

Thank you! Geforce Experience was the culprit all along!

0
评论操作 固定链接

Esdras Lopez, you relieved me. Thank you.

0
评论操作 固定链接

Yes I had the exact same problem with GeForce Experience. It is easy to test if it is running by trying shortcut Alt+Z to open it.

0
评论操作 固定链接

Right click on root project folder and mark directory as source and header files, It fixed for me

0
评论操作 固定链接

still not working.

0
评论操作 固定链接

@Mao

Please describe the issue from the beginning. What exactly is not working? Do you have geforce experience running? 

0
评论操作 固定链接

How can Alt +F7 (please pay attention that i tried also via menu!) sometimes work, and sometimes not?! I'm on 2021.1.1.

0
评论操作 固定链接

Damn, it was Kubernetes v211.7142.13 plugin fault. Just disabled it and Alt + F7 restored. idea.log is full of Kubernetes exceptions.

0
评论操作 固定链接

This has just started to occur for me.  It is very frustrating.  I have tried the "invalidating cache", it did not work for me.  Pressing ALT+F7 or using the File menu, the search appears to be attempted but then this is displayed.  I'm using CLion 2021.2.3.

Can someone please advise how I can fix this?

Edit: I've noticed that the issue occurs for me when the usages of a function are not in the same file, it works to some capacity when the usages of a function are within the same file.  So looks to be some sort of scope issue.

0
评论操作 固定链接

Chris Nocker on what build system is your project based? Did you create it in CLion? Or did you open an existing project?

0
评论操作 固定链接

Anna Falevskaya

on what build system is your project based?

Where do I find the "build system" to answer your question?  It is a Rust project.

Did you create it in CLion?

Yes.  The project was originally created in CLion.  I have recently restructured the project, so could this have something to do with this functionality not working for me any more?

0
评论操作 固定链接

Chris Nocker please do `Help | Find Action` > `Refresh Cargo Projects`. If it doesn't help, please create an issue in the Rust plugin tracker https://github.com/intellij-rust/intellij-rust/issues, and my colleagues will help you.

0
评论操作 固定链接

Anna Falevskaya I've tried this and it didn't fix the issue.  I will log an issue.  Thanks.

0
评论操作 固定链接

I have tried everythin described here. It still does not work for me. It just stopped working out of the blue. I am using IntelliJ IDEA 2022.1 (Ultimate Edition) on Ubuntu 20.04.4 LTS. Any help is greatly appreciated.

0
评论操作 固定链接

G2bmct Please submit a support ticket at https://intellij-support.jetbrains.com/hc/requests/new with the logs attached (Help | Collect Logs and Diagnostic Data). Describe the issue in more detail. What actions you perform and what happens instead.

0
评论操作 固定链接

Windows 11
WebStorm 2022.1.4

Same issue for me. Just stopped working, for some time it was working.. and boom - nothing found..

0
评论操作 固定链接

Justas Vinevicius

Have you tried the workarounds from this thread?

If you have and it didn't help, please submit a support ticket at https://intellij-support.jetbrains.com/hc/requests/new with the diagnostics data attached (Help | Collect Logs and Diagnostic Data). Describe your actions and the problem in more detail.

0

请先登录再写评论。