SCSS - Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: CP850 and UTF-8

 Hi,

I'm using the newest version of phpStorm and have a problem with the scss compiler.

When updating the existing file 'style.css' I get the following error:

---------------------------

cmd.exe /D /C call C:/Ruby24-x64/bin/scss.bat --no-cache --update style.scss:../Css/style.css
Encoding::CompatibilityError: incompatible character encodings: CP850 and UTF-8
  Use --trace for backtrace.

Process finished with exit code 1

---------------------

After deleting 'style.css' a new file is generated and updated to the remote host without problems.

A have a ftp Connection (advanced options: control encoding: utf-8).

Regards

Robert

0

Does your project path contain any non-latin letters, such as Cyrillic or any accented letters?

0

no, it doesn't. Only the project name contains an "ü".

This is my configuration for the file watcher:

<TaskOptions>
  <TaskOptions>
    <option name="arguments" value="--no-cache --update $FileName$:../Css/$FileNameWithoutExtension$.css" />
    <option name="checkSyntaxErrors" value="true" />
    <option name="description" />
    <option name="exitCodeBehavior" value="ERROR" />
    <option name="fileExtension" value="scss" />
    <option name="immediateSync" value="true" />
    <option name="name" value="SCSS" />
    <option name="output" value=":../Css/$FileNameWithoutExtension$.css:../Css/$FileNameWithoutExtension$.css.map" />
    <option name="outputFilters">
      <array />
    </option>
    <option name="outputFromStdout" value="true" />
    <option name="program" value="C:/Ruby24-x64/bin/scss.bat" />
    <option name="runOnExternalChanges" value="true" />
    <option name="scopeName" value="Project Files" />
    <option name="trackOnlyRoot" value="true" />
    <option name="workingDir" value="$FileDir$" />
    <envs />
  </TaskOptions>
</TaskOptions>

 

0

>Only the project name contains an "ü".

that's enough. Make sure that there are no non-ASCII characters in project name and path. It's a known issue with Ruby on Windows

0

Thank you Elena. That was a helpful information. The problem is solved.

Regards

Robert

0

请先登录再写评论。