Can't open IntelliJ on MacOs

Answered

When launching IntelliJ Ultimate (2016.3) I get:

The application “IntelliJ IDEA” can’t be opened.

Tried restarting and reinstalling, for no luck.

12 comments
Comment actions Permalink

Unfortunately it wouldn't fix the problem

1
Comment actions Permalink

Try running from the Terminal:

/Applications/IntelliJ\ IDEA.app/Contents/MacOS/idea

What error do you see?

5
Comment actions Permalink
/Applications/IntelliJ\ IDEA.app/Contents/MacOS/idea
2017-03-10 23:31:39.190 idea[690:11244] allVms required 1.8*,1.8+
2017-03-10 23:31:39.221 idea[690:11248] fullFileName is: /Applications/IntelliJ IDEA.app/Contents/bin/idea.vmoptions
2017-03-10 23:31:39.221 idea[690:11248] fullFileName exists: /Applications/IntelliJ IDEA.app/Contents/bin/idea.vmoptions
2017-03-10 23:31:39.221 idea[690:11248] Value of IDEA_VM_OPTIONS is (null)
2017-03-10 23:31:39.221 idea[690:11248] Processing VMOptions file at /Users/ohad/Library/Preferences/IntelliJIdea2016.3/idea.vmoptions
2017-03-10 23:31:39.226 idea[690:11248] Done
Invalid ReservedCodeCacheSize=4096M. Must be at most 2048M.
2017-03-10 23:31:39.337 idea[690:11248] JNI_CreateJavaVM (/Applications/IntelliJ IDEA.app/Contents/jdk) failed: 4294967295
0
Comment actions Permalink

Seems like I've set a wrong JVM flag ;)

0
Comment actions Permalink

So, the issue is caused by the invalid JVM option inside /Users/ohad/Library/Preferences/IntelliJIdea2016.3/idea.vmoptions file.

Please fix it.

1
Comment actions Permalink

Now it wouldn't respond to my editing.

0
Comment actions Permalink

Even though I have edited

/Applications/IntelliJ\ IDEA.app/Contents/bin/idea.vmoptions

The app still would not open with the same error message.

0
Comment actions Permalink

You have edited the wrong file, please edit 

/Users/ohad/Library/Preferences/IntelliJIdea2016.3/idea.vmoptions
2
Comment actions Permalink

Great! it works now.

 

I have uploaded my logs, in case you are curious.

 

Big thanks Serge!!

0
Comment actions Permalink

Hi

Removing the idea.varfile fix the issue for me.

0
Comment actions Permalink

i remove it,then it would be working.thanks

0

Please sign in to leave a comment.